Meny

Advarer mot postordrevaksine

BESTILLER EGNE: Nordmenn som ikke ønsker å bruke statens svineinfluensavaksine, har begynt å bestille sin egen. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens legemiddelverk advarer nordmenn mot å skaffe seg alternative svineinfluensavaksiner på egen hånd.

De siste ukene har legemiddelverket fått flere henvendelser fra folk som ønsker å få tak i en annen vaksine enn Pandemrix. Nå advarer de mot postordrevaksiner.

– Vaksiner er følsomme både for frost og for høy temperatur og dersom de ikke transporteres eller oppbevares riktig, kan resultatet være redusert eller ingen effekt og mer bivirkninger, sier seksjonssjef Svein Rune Andersen i Statens legemiddelverk til Aftenposten.no.

Andersen frykter at det kan skapes et svartebørsmarked for influensavaksiner.

– Andre legemidler, som for eksempel Viagra, kan man få kjøpt på nettet. Men kvaliteten på disse legemidlene vet man jo ingenting om. I beste fall gir slike legemidler verken effekt eller bivirkninger, og i verste fall kan de gi svært alvorlige bivirkninger, sier Andersen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus