Leggmuskelen stoppet Svindal

Aksel Lund Svindal. Foto: Scanpix.
Aksel Lund Svindal. Foto: Scanpix.

<pHalvveis i finaleomgangen i søndagens storslalåmrenn var det slutt for Aksel Lund Svindal. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han kjørte ut med store smerter i den ømme leggmuskelen i venstre bein.

– Jeg merket at det gjorde veldig vondt i leggen med en gang jeg staket ut fra startboksen i finaleomgangen, og det var det som gjorde at jeg kjørte ut, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter søndagens verdenscupåpning i Sölden.

Verdenscupvinneren fra i fjor lå på sjetteplass etter første omgang, og avstanden fram til en plass på seierspallen var ikke stor. Men så slo muskelsmertene til igjen, og dermed var løpet kjørt.

Det var på trening i Val Senales i Italia sist søndag at Svindal kom litt for langt ut i en port og strakk leggmuskelen. Han tok seg et par dager treningsfri i oppkjøringen til verdenscupåpningen i Sölden og fikk behandlinger hos Egil Eliassen, alpinistenes gamle fysioterapeut som nå har fått ny jobb i fotballklubben Schalke.

Han kom tilbake til Sölden torsdag kveld, men fikk ikke testet leggen skikkelig før søndagens renn.

Positivt

– Jeg merket at det hogg litt til i leggen da jeg staket ut i den første omgangen, men med en gang jeg kom i gang ga smertene seg. Det var veldig positivt, sa Svindal til NTB etter åpningsomgangen i Sölden.

– Kjøringen min var ikke bra nok. Jeg ble nok litt for forsiktig, men jeg hang greit med likevel. Jeg kan likevel ikke si meg fornøyd med i innsatsen.

Smertene i leggen ga seg fort etter at han var kommet ned i målområdet og fått av seg skistøvlene etter utkjøringen, men han la likevel ikke skjul på at han er litt bekymret.

– Det blir nye behandlinger nå, men akkurat hvordan behandlingen blir lagt opp aner jeg ikke. Først må jeg snakke med det medisinske personellet, og det har jeg ikke rukket ennå, sa han bare noen minutter etter at Didier Cuche tok sesongens første seier foran amerikanske Ted Ligety og sin sveitsiske lagkamerat Carlo Janka.

Ingen krise

– Muskelstrekken bekymrer meg litt. Slik vil det alltid være når jeg ikke får gjort det jeg vil og ønsker å gjøre. Likevel er det ikke snakk om noen krise. Beinet kunne ha vært bedre, men det kunne også vært mye verre, sa Aksel.

Han kommer trolig ikke til å reise tilbake til Eliassen for å få behandlinger. Alt tyder på at oppfølgingen han trenger på grunn av strekkskaden kommer til å bli foretatt i Norge.

– Jeg reiste til Egil (Eliassen) fordi det var praktisk, og fordi jeg hadde dårlig tid før rennet her. Nå har jeg ikke så dårlig tid før neste renn i verdenscupen, og derfor tror jeg ikke det er veldig aktuelt å reise tilbake til Tyskland igjen, sa Svindal. (©NTB)

Personvernpolicy