Mann knivstukket inne i kiosk i Oslo

<pEn mann fikk punktert lungen og ble alvorlig skadd da han fikk et knivstikk i ryggen i en nattåpen kiosk på Grønland i Oslo natt til søndag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tror knivstikkingen inne i Deli de Luca-kiosken på Grønland i Oslo sentrum ikke var tilfeldig. Offeret er av pakistansk opprinnelse, mens den som ble observert løpende ut av kiosken med kniv i hånden, skal ha snakket arabisk. Vedkommende er muligens fra Irak.

Knivstikkingen skjedde ved 4-tiden natt til søndag.

– Det var flere med på dette og slik politiet oppfatter det var angrepet på offeret målrettet. Han forsøkte å komme seg unna og hoppet blant annet over disken. Det gjorde imidlertid også de som fulgte etter ham, så det ble litt tumulter der, forteller vaktleder Per Olav Utgaard ved Sentralvakten i Oslo politidistrikt til NTB.

Den skadde ble kjørt på sykehus, mens gjerningsmannen kom seg unna.

Utgård sier den foreløpige siktelsen går ut på legemsbeskadigelse. Han legger til at dette kan endre seg.

– Når man punkterer noens lunge, som er i nærheten av flere andre vitale organer, så må det vurderes om en slik handling ikke kvalifiserer til en siktelse for drapsforsøk, sier Utgaard.

Politiet vil søndag gjennomføre flere avhør av vitner.

– Vi vil også forsøke å avhøre offeret, men vet ennå ikke om han vil si noe. Vi håper jo at han kan forklare hvorfor dette skjedde, sier Utgaard. (©NTB)

Personvernpolicy