U2 på YouTube

Søndag spiller U2 live på YouTube. Her fra en tidligere konsert i New Jersey. Foto: Scanpix.
Søndag spiller U2 live på YouTube. Her fra en tidligere konsert i New Jersey. Foto: Scanpix.

<pStreamer hel konsert på nettet søndag natt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag kveld amerikansk tid spiller U2 i Pasadena, California, men konserten blir ikke bare forbeholdt de som har kjøpt billetter til det utsolgte arrangementet. Alle med tilgang til internett kan nemlig se konserten live i sin helhet på You Tube. Gratis.

Ifølge Sky News skal dette være første gang et kjent rockband streamer en hel konsert gratis på YouTube. Og ifølge bandets manager, Paul McGuinness, er dette noe bandet har tenkt på og hatt lyst til å gjøre lenge.

Kommer til fansen

- Siden vi uansett filmer Los Angeles-konserten er dette en perfekt anledning til å utvide festen og invitere alle de som ikke kan være i Pasadena. Fansen reiser ofte langt for å se U2, denne gangen kommer U2 til dem, uansett hvor i verden de måtte bo, sier Paul McGuinness.

En talsmann for YouTube uttaler at man er trygge på at YouTube vil mestre trøkket, selv om millioner av fans måtte logge på samtidig.

Konserten starter 05.30 natt til mandag norsk tid (20.30 søndag i Los Angeles). Foruten direkteoverføringa vil den også bli vist i reprise to ganger, «umiddelbart etter».

Personvernpolicy