Meny

Fikk kontoen tømt av banken

TRØBBEL: Tusenvis av kroner forsvant fra kunders konto i dag. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En teknisk feil i bankenes kortbetalingssystemer kan ha berørt mange tusen kortbrukere.

Til aftenposten.no bekrefter Bankenes Betalingssentral (BBS) at de hadde et problem med betalingssystemene sine i en periode på rundt ti minutter like før klokken 14 lørdag.

Problemene kan ha berørt flere tusen kortbrukere, blant annet Dag Henrik Austad.

– Jeg skulle betale en renseriregning på drøye tusen kroner, og etter å ha dratt kortet og tastet inn PIN-koden, fikk jeg meldingen om «teknisk feil», forteller Austad.

Han gjorde så et nytt forsøk, hvorpå det samme gjentok seg.

– Da gikk jeg i stedet til en minibank i nærheten for å ta ut pengene der og betale i kontanter. Da viste det seg imidlertid at beløpet var trukket to ganger. To og et halvt tusen kroner var «borte», og det var kun noen få hundre kroner igjen på konto.

Etter flere telefoner til bankens kundeservice fikk Austad endelig bekreftet at pengene allerede sent lørdag ettermiddag ikke lenger var «reservert», og at problemet skulle være ut av verden. Han oppfordrer imidlertid andre som kan ha opplevd noe lignende under lørdagshandelen, om å sjekke nettbanken for doble eller feilaktige uttak, og om så er – ta kontakt med banken sin. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus