Razzia mot partikontor

KRISE: Samarbeidsregjeringen i Zimbabwe står overfor en ny krise, og statsminister Morgan Tsvangirai står midt i. Foto: Scanpix.
KRISE: Samarbeidsregjeringen i Zimbabwe står overfor en ny krise, og statsminister Morgan Tsvangirai står midt i. Foto: Scanpix.

<pVæpnet politi gjennomførte lørdag en razzia i et hus som tilhører statsminister Morgan Tsvangirais parti MDC. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksjonen kan true den allerede skjøre samlingsregjeringen i Zimbabwe.

– Natt til lørdag tok over 50 bevæpnede politifolk seg inn i huset under påskudd av å lete etter våpen som er stjålet fra politiet eller hæren, opplyser generalsekretær Tendai Biti i MDC.

– De gjennomsøkte alle rom og tok med seg verdifullt partimateriell fra et kontor som benyttes av vår organisasjonssekretær Morgan Komichi, sier Biti.

MDC kaller aksjonen en provokasjon fra president Robert Mugabes parti ZANU-PFs side.

Motstandere

Ifølge generalsekretær Biti ble razziaen utført av medlemmer av ZANU-PF og av sikkerhetsstyrker som er motstandere av Zimbabwes samlingsregjering.

– Vi ser dette som ytterligere bevis på mangelen på holdningsendring hos ZANU-PF om å behandle oss som likeverdige, sier han.

Lørdagens razzia skjedde halvannen uke etter at MDC og statsminister Tsvangirai erklærte at regjeringssamarbeidet med ZANU-PF blir lagt på is inntil videre på grunn av strid om en rekke politiske spørsmål.

Avviser

Mugabe avviser boikotten og sier hans parti har oppfylt sin del av avtalen med MDC.

Det MDC vil, er at «vi nå frivillig skal gi bort deler av myndigheten vår», sier Mugabe til den statseide avisen Herald.

– Vi vil ikke gjøre det.

– De kan dra til hvilke toppmøter de vil, hvor som helst i verden for å klage. Det vil ikke skje, fremholder han.

Mugabe sier videre at han likevel ikke tror samlingsregjeringen vil kollapse. (©NTB)

Personvernpolicy