Til topps – etter ny brakseier

<strong>OVERKJØRSEL:</strong> Didier Drogba scoret ett, skaffet en straffe og leverte ytterligere en målgivende da Chelsea banket Blackburn 5-0 i kveld. Foto: EPA
OVERKJØRSEL: Didier Drogba scoret ett, skaffet en straffe og leverte ytterligere en målgivende da Chelsea banket Blackburn 5-0 i kveld. Foto: EPA

<p– Det er den beste kampen vi har spilt siden jeg kom, sier Chelsea-manager Carlo Ancelotti etter 5–0 over Blackburn.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Chelsea–Blackburn 5–0.

Chelsea mistet tabelledelsen i Premier League etter 1–2-skrellen mot Aston Villa forrige helg.

Deretter har fotballivet vært en eneste lang målfest for John Terry & co.

For etter at tapet ble revansjert med 4–0 over Atlético Madrid onsdag, fulgte gullfavoritten opp med en ny brakseier mot Morten Gamst Pedersen og Blackburn i kveld.

– Jeg mener det er den beste kampen vi har spilt siden jeg kom, sier Chelsea-manager Carlo Ancelotti til Sky Sports.

Det sto «bare» 1–0 til pause, men en målrik sekvens i annen omgang gjorde sifrene ydmykende.

To scoringer av Frank Lampard og én hver av Michael Essien og Didier Drogba – alt på 16 minutter – sørget for klubbens største hjemmeseier mot Blackburn noensinne.

Og Chelsea er tilbake på toppen av Premier League.

Ancelotti hyller comeback-Cole

Kampen var en ren overkjørsel fra første spark på ballen. Joe Cole, som spilte fra start for første gang siden januar, misset en stor sjanse før halvminuttet var spilt.

Skadeplagede Cole var imidlertid en av banens beste spillere i comebacket. Etterpå fikk han skryt av manageren.

– Han er veldig profesjonell, men etter ti måneder er det ikke lett å spille så godt som han gjorde. Det var overraskende, sier Carlo Ancelotti.

Med vingen tilbake i form får sjefen et bredere spekter å spille på.

– Joe er en veldig viktig spiller for oss. Han har fantastiske kvaliteter på midtbanen. Han er et geni, skryter Ancelotti.

Målfest i annen omgang

Chelsea tok ledelsen etter 20 minutter. Nicolas Anelka slo inn foran mål, og en hardt presset Gaël Givet skled ballen i eget nett.

Det kunne stått mye mer enn 1–0 til pause. Chelseas pasningsspill satt som et skudd, bevegelsene var gode, og Blackburn var ikke i nærheten av å henge med.

De fikk det enda verre etter hvilen.

– Vi måtte være oppmerksomme, for 1–0 er ingen sikker ledelse. Men i pausen ba jeg spillerne om å score flere, sier Carlo Ancelotti.

Tre minutter var spilt av annen omgang da Frank Lampard drepte spenningen for godt. Essien spilte gjennom Drogba ute til høyre, ivorianeren slo ut, og Lampard hamret ballen utagbart i mål.

Fire minutter senere sto det 3–0. Og denne gangen inntok Essien hovedrollen selv.

Essien scoret fra over 30 meter

Midtbanegiganten ladet høyrefoten fra over 30 meter, og Blackburn-keeper Paul Robinson så ikke utgangen av det knallharde skuddet – som skrudde vekk fra ham og inn i nettmaskene.

En høyaktuell kandidat til rundens mål.

Så meldte Didier Drogba seg på festen. Først ble han felt og skaffet straffen som Frank Lampard omsatte i 4–0. Deretter stanget han inn sin åttende ligascoring for sesongen etter en corner.

Mer trengte ikke Chelsea å foreta seg. Seierherrene slo av på tempoet, og rullet inn sesongens femte hjemmeseier på fem kamper.

Det gir tabelltopp før morgendagens storkamp mellom Liverpool og Manchester United.

Chelsea leder med to poeng på sistnevnte.

LES OGSÅ: Sjokktap for Tottenham

LES OGSÅ: Villa rotet bort seieren

Personvernpolicy