Villa rotet bort seieren

HADDE SEIEREN I LOMMEN: Her sender Gabriel Agonlahor Aston Villa i ledelsen. Den holdt i fire minutter - så forærte de Wolverhampton et straffespark, og kampen endte 1-1. Foto: AFP

<pGa bort straffe etter sent ledermål.</p

(ABC Nyheter): Wolverhampton–Aston Villa 1–1.

I 78 minutter var lokalderbyet sjansefattig, målløst og preget av lite underholdende fotball. Så våknet det med et smell.

Villa hadde seieren i lommen da Gabriel Agbonlahor fikset ledelse mot slutten, men ga den fra seg like etter.

Med en håpløs takling forærte Steve Sidwell motstanderen straffe, og Sylvan Ebanks-Blake var sikker.

Villa sviktet i kampen som skulle vinnes – og misbrukte muligheten til å klatre opp på en foreløpig medaljeplass.

Wolves farligst før pause

Agbonlahor burde gitt gjestene en praktstart da han var alene igjennom etter 30 sekunder, men avsluttet rett på Wolves-keeper Wayne Hennessey.

Derfra og ut omgangen var det ingenting som minnet om laget som snudde 0–1 til 2–1-seier mot Chelsea forrige helg.

I stedet skapte vertene tre store sjanser til å ta ledelsen.

De var farlige på dødball – og burde kanskje fått straffe etter tre minutter. Kevin Doyle ble lagt i bakken av Richard Dunne, men møtte ingen forståelse hos dommeren.

Carew startet igjen

Det gjorde heller ikke John Carew, som spilte fra start igjen selv om han står uten scoringer denne sesongen.

Nordmannen fikk sjeldent lite støtte, og imponerte heller ikke før han ble byttet ut i annen omgang – men ble kanskje snytt for straffe da han ble kraftig holdt etter 23 minutter.

Ingen av lagene spilte stor fotball på Molineux Ground, men Aston Villa hevet seg et hakk etter hvilen, og fikk flere muligheter til å avgjøre.

Elleve minutter før slutt tydet alt på at seiersmålet kom. Og atter en gang så Agbonlahor ut til å bli helten.

Wolves svarte på straffe

Villa-toppscoreren fikk en pasning fra Carew-erstatter Emile Heskey, vendte av sin oppasser og satte kaldt inn 0–1 med sitt femte ligamål for sesongen.

Før Agbonlahor scoret, hadde Wolves vært fullstendig ufarlige i annen omgang. Fire minutter senere utlignet de.

De fikk muligheten servert på sølvfat. Steve Sidwell meiet Michael Kightly hodeløst overende inne i feltet, og dommeren hadde et enkelt valg med å peke på ellevemeteren.

Og da var det ingen bønn for Aston Villa.

Sylvan Ebanks-Blake hamret ballen høyt i mål, og sikret Wolves et viktig poeng mot sin lokale rival.

Samtidig fortsetter Villas problemer mot antatt svakere motstand. Mens både Chelsea og Liverpool er blitt beseiret tidligere i sesongen, har Martin O'Neills lag tapt mot lag som Blackburn og Wigan.

Skal Champions League-spill være et realistisk mål, må den trenden brytes.