Toppolitikere rammet av ID-tyveri

Frp-leder Siv Jensen er blant toppolitikerne som er rammet av ID-tyveriet. Foto: Scanpix.
Frp-leder Siv Jensen er blant toppolitikerne som er rammet av ID-tyveriet. Foto: Scanpix.

<pFlere norske toppolitikere, blant annet justisminister Knut Storberget (Ap) og Frp-leder Siv Jensen, er rammet av ID-tyveri.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiet etterforsker ID-tyveriet, skriver VG. Tyveriene ble oppdaget i en intern kontroll hos Telenor. Da kom det fram at uvedkommende har hentet ut fødselsnummer til 21 personer, blant dem flere toppolitikere.

– Statsministerens kontor er kjent med at det er besluttet å iverksette etterforskning. Vi henviser til Oslo politidistrikt for ytterligere kommentarer, sier Torbjørn Giæver Eriksen, statssekretær ved SMK, til VG.

Giæver Eriksen vil ikke kommentere om Jens Stoltenberg er blant de rammede. Storberget og Jensen er to som har fått sine personlige opplysninger på avveie.

– Ubehagelig

– Jeg har fått opplyst at det er hentet ut opplysninger på flere statsråder, ja. Men det vil jeg ikke gå nærmere inn på. Jeg har fått opplyst av politiet at saken er under etterforskning, sier Storberget.

Siv Jensen bekrefter at hun er blitt varslet om at hun er blant dem som er rammet.

– Det er en veldig ubehagelig følelse. Du vet ikke hvilke intensjoner de som har stjålet det har, sier hun til avisen.

Tyveriprogram

Storberget sier at han fått sperret tilgangen til kredittopplysninger om ham som en følge av saken.

Informasjonssjef Elisabeth Evjen i Telenor opplyser at dere sider ikke er blitt hacket.

Det som antakeligvis har skjedd er at det er brukt et program som sender forespørsler til Folkeregisteret om fødselsnummer og navn stemmer, helt til det kommer fram til det virkelige nummeret og får bekreftelse fra registeret. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus