Pilotene kranglet - fløy 24 mil for langt

FLYET: I dette flyet ble 147 passasjerer uvitende deltakere i et drama høyt oppe i lufta. Foto: Scanpix.
FLYET: I dette flyet ble 147 passasjerer uvitende deltakere i et drama høyt oppe i lufta. Foto: Scanpix.

<pEt passasjerfly bommet på flyplassen de skulle til – fordi pilotene var opptatt med å diskutere.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Passasjerflyet var på vei fra San Diego i California til Minneapolis onsdag. Men pilotene klarte ikke å slutte diskusjonene de hadde, og dermed fløy de 150 miles, eller 24 mil, for langt.

Føderale myndigheter vet ikke helt hva de skal tro, og har begynt etterforskning av hendelsen. En av teoriene skal være at pilotene sier de har diskutert for å dekke over at de har sovnet på jobb.

Flygelederne mistet kontakten med flyet fra selskapet Northwest Airlines, som hadde 147 passasjerer ombord, mens det fløy på 37.000 fot, ifølge National transportation safety board (NTSB), melder CNN.

I mer enn en time forsøkte man å få kontakt med flyet uten å lykkes. Da man endelig fikk kontakt med flyet var svarene så vage at man fryktet flyet hadde blitt kapret.

På bakken ga flygelederne ordre til pilotene om å gjøre en rekke unødvendige manøvrer for å forsikre seg om at det faktisk var selskapets piloter som fortsatt styrte flyet.

Ifølge CNN skal man ha tatt trusselen så alvorlig at man hadde flere jagerfly stående klare, i tilfelle det var snakk om en kapring. I USA har man stående ordre om å skyte ned passasjerfly som blir kapret for å unngå et nytt 11. september.

- Ifølge mannskapet hadde de havnet i en opphetet diskusjon om flyselskapets politikk, og at derfor mistet oversikten, sier selskapets styre i en pressemelding.

Etter at flygelederne lenge hadde forsøkt å få kontakt med flyet uten å lykkes, tok de kontakt med selskapet, som via sine kommunikasjonskanaler prøvde å få tak i flyet. Dette lyktes heller ikke. Til slutt ba man to andre fly fra det samme selskapet om å prøve den siste radiofrekvensen man hadde. Et av disse flyene klarte å få tak i pilotene.

En talsmann for NTSB sier de nå undersøker alle muligheter, også at pilotene hadde sovnet. Hele mannskapet skal nå inn til avhør for å avdekke hva som faktisk skjedde.

Flyselskapet sier at de skal samarbeide på alle mulige måter for å få sannheten på bordet.

Personvernpolicy