Meny

Krever svindyr snus

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helseeksperter krever at avgiften på snus øker med 70 prosent.

Regjeringens forslag om 5 prosent økning i tobakksavgiftene monner ikke, mener helseeksperter som krever en økning i avgiften på snus på over 70 prosent.

Kravet tilsvarer 26 kroner per boks løssnus.

For sigaretter vil organisasjonen Tobakksfritt ha en avgiftsøkning på det dobbelte av det regjeringen foreslår i statsbudsjettet. De foreslåtte 5 prosentene vil gjøre en 20-pakning tre kroner og femti øre dyrere, og det er for lite, mener organisasjonen der blant andre Legeforeningen, Norsk Sykepleierforbund og Nasjonalforeningen for folkehelsen er blant medlemmene.

Og økningen i snusavgiften må ramme langt hardere, mener de.

– Det er omtrent halvparten så dyrt å snuse i dag, som det er å røyke. Derfor må avgiftene på snus økes, sier styreleder Tore Saner i Tobakksfritt til Dagbladet.

Fra 1998 har det blitt stadig færre røykere her i landet, andelen sank fra 33 prosent daglige røykere til 21 prosent på ti år. Tobakksfritt slår fast at en bratt prisøkning er helt nødvendig for å hindre en fortsatt økning i antall snusere. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus