Meny

Etterforsker trusler mot to ungdomsskoler

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet etterforsker trusler mot to ungdomsskoler, Søfteland skole i Os i Hordaland og Rjukan ungdomsskole i Telemark.

Trusselbrevet som ble sendt skolen i Os, førte til at den holdes stengt i to dager.

Politiet i Telemark etterforsker trusselen mot Rjukan ungdomsskole som kom natt til torsdag. Det var skolens rektor som mottok trusselmeldingen.

Ifølge Varden hadde trusselen en slik karakter at politiet straks satte i gang etterforskning. Skoledagen torsdag ble avsluttet som vanlig. Torsdag ettermiddag gjennomsøkte mannskap og hunder fra bombegruppa i Oslo politidistrikt ungdomsskolen uten å gjøre funn. Politiet har etablert vakthold ved skolen slik at elevene kan føle seg trygge.

– Etterforskningen fortsetter med fokus på å finne fram til trusselutøveren, sier operasjonsleder Terje Edvardsen i Telemark politidistrikt.

Lensmann Rasmus Dalen i Os sier til NTB at etterforskningen fortsetter også der. Ifølge vanlige rutiner er både Politidirektoratet og PST varslet om trusselen.

– I løpet av helgen vil vi vurdere om skolen skal holdes stengt også neste uke, men slik det ser ut, regner jeg med at det blir vanlig skoledag mandag, sier lensmannen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus