Etterforsker trusler mot to ungdomsskoler

<pPolitiet etterforsker trusler mot to ungdomsskoler, Søfteland skole i Os i Hordaland og Rjukan ungdomsskole i Telemark.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trusselbrevet som ble sendt skolen i Os, førte til at den holdes stengt i to dager.

Politiet i Telemark etterforsker trusselen mot Rjukan ungdomsskole som kom natt til torsdag. Det var skolens rektor som mottok trusselmeldingen.

Ifølge Varden hadde trusselen en slik karakter at politiet straks satte i gang etterforskning. Skoledagen torsdag ble avsluttet som vanlig. Torsdag ettermiddag gjennomsøkte mannskap og hunder fra bombegruppa i Oslo politidistrikt ungdomsskolen uten å gjøre funn. Politiet har etablert vakthold ved skolen slik at elevene kan føle seg trygge.

– Etterforskningen fortsetter med fokus på å finne fram til trusselutøveren, sier operasjonsleder Terje Edvardsen i Telemark politidistrikt.

Lensmann Rasmus Dalen i Os sier til NTB at etterforskningen fortsetter også der. Ifølge vanlige rutiner er både Politidirektoratet og PST varslet om trusselen.

– I løpet av helgen vil vi vurdere om skolen skal holdes stengt også neste uke, men slik det ser ut, regner jeg med at det blir vanlig skoledag mandag, sier lensmannen. (©NTB)

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy