Meny

Skudd mot norske soldater i Afghanistan

Norske styrker i Ghowrmach-distriktet sørvest for Meymaneh. Illustrasjonsfoto: Forsvaret / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske soldater i Afghanistan har flere ganger de siste dagene blitt utsatt for angrep, men ingen er blitt skadd, opplyser Forsvaret.

Norske styrker i Maimana gjennomfører operasjoner i Ghowrmach og deler av Faryab sammen med afghanske sikkerhetsstyrker. Soldatene har ved flere anledninger blitt utsatt for det Forsvaret betegner som sporadisk beskytning fra opprørere.

Sist lørdag ble soldatene angrepet med håndvåpen og en panservernrakett før angriperne trakk seg tilbake. Omtrent samtidig ble en annen patrulje angrepet med maskingevær uten at noen ble skadd.

Mandag fant det sted en ny trefning i det samme området. De norske styrkene besvarte ilden og traff ifølge Forsvaret.no målet, men det var ikke mulig å få bekreftet om noen opprørere ble drept.

Tirsdag formiddag kom enheter fra stabiliseringsstyrken under ild i et kortvarig angrep vest for Maimana.

Kontingentsjef for de norske styrkene i Afghanistan, oberst Kurt Gimre, er ikke overrasket over angrepene, og ser dem i sammenheng med økt tilstedeværelse av afghanske sikkerhetsstyrker i området. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus