ISLANDS EU-SØKNAD

Island svarte EU i dag

Søkte: I juli overrakte Össur Skarphédinsson Islands EU-søknad til Carl Bildt (til høyre). Foto: Thomas Vermes
Søkte: I juli overrakte Össur Skarphédinsson Islands EU-søknad til Carl Bildt (til høyre). Foto: Thomas Vermes

<pIslands ambassadør i Brussel er nå hos EU-kommisjonen for å overlevere de nødvendige opplysningene for at Kommisjonen skal behandle deres EU-søknad. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): I hurtigtogsfart har islandske myndigheter besvart alle spørsmålene EU-kommisjonen har stilt i forbindelse med Islands medlemskapssøknad.

I dette øyeblikk er Islands ambassadør til EU, Stefán Haukur Jóhannesson, i EU-kommisjonen for å overrekke ikke mindre enn 8600 sider dokumentasjon på de 2500 spørsmålene EU har stilt.

Det får ABC Nyheter bekreftet på telefon fra Brussel.

Som eneste norske avis var ABC Nyheter til stede da Islands utenriksminister Össur Skarphédinsson 23. juli overrakte søknaden til EU-formannskapet i Stockholm, ved Sveriges utenriksminister Carl Bildt.

Gangen i prosessen er at EU-kommisjonen som svar på søknaden sender et omfattende spørreskjema til søkerlandet. Når disse er besvart, starte Kommisjonen selve saksbehandlingen.

Deres anbefaling legges så til grunn når medlemslandene skal avgjøre om Island får bli medlem eller ikke.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus