Meny

- Rettssaken begynner uten Karadzic

Radovan Karadzic boikotter oppstarten av rettssaken mot ham i Haag, fordi han mener han ikke har fått tilstrekkelig tid til å forberede sitt forsvar. Foto: Scanpix/AFP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folkemord- og krigsforbrytelsesrettssaken mot den tidligere bosniskserbiske lederen Radovan Karadzic vil begynne mandag tross Karadzic’ beslutning om å boikotte den.

- Høringen i rettssaken mot Radovan Karadzic vil begynne mandag 26. oktober klokken 09 i rettssal 1 som tidligere berammet, sier talskvinne for Den internasjonale krigsforbryterdomstolen for det tidligere Jugoslavia, Nerma Jelacic, i en uttalelse.

Dommerne er da ventet å beslutte neste skritt i rettssaken.

En talskvinne for påtalemyndighetene, Olga Kavran, sier aktoratet «vil handle i samsvar med dommernes avgjørelse» på mandag.

Karadzic, som fungerer som sin egen advokat, sa til retten onsdag at han ikke ville møte mandag da han ikke er klar til å begynne sitt forsvar.

Karadzic (64) risikerer livstid i fengsel for 11 tiltalepunkter om folkemord, krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten for sine handlinger som Bosnisk-serbisk president under borgerkrigen i Bosnia mellom 1992 og 1995. Krigen kostet anslagsvis 100.000 mennesker livet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus