Verdens beste reisemål

BEST: Norske fjorder, her representert ved majestetiske Geirangerfjorden, er verdens beste reisemål, ifølge National Geographic Traveler. (Foto: Scanpix)
BEST: Norske fjorder, her representert ved majestetiske Geirangerfjorden, er verdens beste reisemål, ifølge National Geographic Traveler. (Foto: Scanpix)

<pVi har verdens beste reisemål her i Norge, men reiser ofte til verdens verste. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): National Geographic Traveler har kåret norske fjorder til verdens beste reisemål.

Nederst på listen ligger det velkjente reisemålet Costa Del Sol, hvor mange nordmenn reiser for etterlengtet sol og varme.

- Så bra som det kan bli

Andre reisemål på listen er for eksempel det skotse høylandet, gamle Kyoto by i Japan og Korsika.

Her kan du se hele listen av de 133 turistmålene.

- Det er så bra som det kan bli, uttaler et av panelmedlemmene, ifølge National Geographic.

Panelet har trukket fram den fantastiske naturen og det godt bevarte, norske landlivet som spesielt positive sider.

De advarer imidlertid mot den økende cruise-trafikken.

Unikt

- En unik, uforglemmelig opplevelse. Spesielt om våren, når snøen smelter og fossene kommer ut av skyene, sier et medlem.

Norges fjorder var også vinneren i 2004. I år har imidlertid fjordene fått 85 av 85 mulige poeng.

- Vi er overrasket og svært glad for å ha fått en slik viktig tildeling fra ekspertpanelet til National Geographic, sier Kristian B. Jørgensen, administrerende direktør i Fjord Norge, det offisielle turistrådet for Fjordene til deres egen hjemmeside.

Utfordrende

Han understreker at kåringen er en utfordring.


- En slik kåring er en inspirasjon og påminnelse om hvor viktig det er for oss alle til å ta vare på vår unike natur og de kvaliteter som gjør våre norske fjorder til en slik fabelaktig opplevelse for tilreisende turister og for alle de som lever i fjordlandskapet, sier Jørgensen.

Giske gratulerer

I en pressemelding gratulerer nærings- og handelsminister Trond Giske hele Fjord-Norge.

– Det er veldig hyggelig at Fjord-Norge igjen er kåret til verdens mest attraktive reisemål. Fjord-Norge får spesielt skryt for sin evne til å ta vare på kulturlandskapet, autentisiteten og den spektakulære naturen. Norge skal være et bærekraftig reisemål og kåringen er en anerkjennelse av godt arbeid over tid, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

Fjord-Norge har fått mye medieoppmerksomhet i USA den siste tiden. I den siste utgaven av magasinet National Geographic Adventure fremheves Norge over sju sider som et nytt mekka for opplevelsesturisme.

I tillegg har det populære amerikanske tv-programmet «60 minutes» nylig vist en reportasje med spektakulære bilder av ekstremsport i Romsdalsfjella. På toppen av dette kommer altså kåringen i National Geographic Travelers novemberutgave.

– Denne oppmerksomheten er gull verdt i arbeidet med å øke kjennskapen til Norge i utlandet. Nå håper jeg næringen vet å utnytte denne oppmerksomheten, sier Giske.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy