Direktør drept av bjørn på skøyter

<span style="width: 618px" class="imageText"><strong>VANLIG:</strong> Bjørner opptrer regelmessig på skøyter i russiske sirkus. Bildet er fra Ukraina, tatt i 2002. Se større bilde nederst i saken. Foto: Scanpix.</span>
VANLIG: Bjørner opptrer regelmessig på skøyter i russiske sirkus. Bildet er fra Ukraina, tatt i 2002. Se større bilde nederst i saken. Foto: Scanpix.

<pSkøytende bjørn gikk amok – sirkusdirektør drept.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person ble drept og en annen alvorlig skadd da en bjørn som trente på skøyteshowet «Bjørner på isen» gikk til angrep i Bishkek i Kirgisistan torsdag, melder AFP.

Den fem år gamle bjørnen, som er del av en prestisjefylt sirkustrupp ved Russiske statssirkuset, angrep og drepte direktøren for et besøkende sirkus under øving i hovedstaden.

- Hendelsen skjedde under en treningssesjon, sier direktør Kurmangazy Isanayev ved Bishkek statssirkus til reportere.

Det er så langt ingen forklaring på hvorfor bjørnen plutselig gikk til angrep på den 25 år gamle sirkusdirektøren Dmitry Potapov. Han døde på stedet, mens han fikk medisinsk behandling.

En annen ansatt ved sirkuset ble angrepet av bjørnen da han prøvde å redde Potapov. Han ble alvorlig skadd, og ligger nå på sykehus kritisk skadd.

Bjørnen ble senere skutt og drept av det lokale politiet.

Sirkuset, som holder til midt i Bishkek, ble avstengt av politiet, og spesialister har blitt brakt inn for å undersøke dyret.

Det å trene bjørner til å stå på skøyter er et vanlig foretagende for russiske sirkus.

Bjørner opptrer regelmessig på skøyter i russiske sirkus. Bildet er fra Ukraina, tatt i 2002. Foto: Scanpix.Bjørner opptrer regelmessig på skøyter i russiske sirkus. Bildet er fra Ukraina, tatt i 2002. Foto: Scanpix.

Personvernpolicy