– Arsenal må vinne noe i år

PRESSET?: Emmanuel Petit mener Arsene Wenger må vinne noe med Arsenal i år. Foto: Scanpix.
PRESSET?: Emmanuel Petit mener Arsene Wenger må vinne noe med Arsenal i år. Foto: Scanpix.

<pPå trenerstorhetens 60-årsdag har Emmanuel Petit følgende beskjed: – De må vinne noe denne sesongen ellers vil presset på Arsenes skuldre bli enormt, sier han. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter) Petit spilte under Wenger i Arsenal fra 1997 til 2000 og mener altså at pokaltørken siden FA-cup triumfen i 2005 må ta slutt i år.

– Etter fem år uten et trofé er det overraskende at Arsene fortsatt leder laget, sier han til BBC Sport.

– Når en manager ikke vinner et trofé på fire år i noen av de andre store klubbene i Europa så får de sparken, mener den tidligere midtbanespilleren.

Petit advarer også mot at spillerne kan gå lei av å vente på å vinne pokaler og at VM i sommer kan forsterke den følelsen.

– De fleste spillerne vil komme skuffet og trøtte tilbake fra Sør-Afrika og de vil starte den nye sesongen med å tenke at "nå skjer det igjen - vi kommer til å spille godt, men ikke vinne noen ting", sier han.

– Handler om forventninger

Tidligere styreformann i Arsenal David Dein er ikke enig.

– Dette handler om forventninger. Fordi han har gjort det så bra de siste ti årene, Arsenal har kvalifisert seg for Champions League hvert eneste år han har vært i klubben, så tror alle at det er en rettighet å vinne et trofé hvert år.

– Dersom det var så enkelt så hadde alle gjort det, men etter hvert som man blir eldre blir man også mer og mer frustrert, og konkurransen er større enn noen gang, sier han.

Personvernpolicy