Meny

– 4.000 utlendinger skal sendes ut av Norge

SENDER UT: Rask uttransportering er viktig for å få ned asylstrømmen, mener justisminister Knut Storberget (Ap). (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å få ned tallet på asylsøkere vil regjeringen sende 4.000 personer som oppholder seg ulovlig i Norge, ut av landet før året er omme.

Rask uttransportering er viktig for å få ned asylstrømmen, mener justisminister Knut Storberget (Ap).

Både Norge, Danmark og Finland opplevde en økning i antall asylsøkere første halvår i år, viser nye tall fra FN. Sverige strammet inn i asylpolitikken sin i fjor, og opplevde en nedgang i første halvår i år.

– Det viser hvor viktig og riktig det er at man strammer inn i politikken for hvem som får lov til å bli, sier Storberget til NRK.

– Det er én forklaring på at asylstrømmen gikk ned, og det er at Sverige strammet inn sin politikk overfor irakere i fjor. De gjorde det vanskeligere å få asyl og startet med tvangsreturer, sier Hanne Mathisen hos FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

I 2008 sendte Politiets utlendingsenhet (PU) 3.000 personer som oppholdt seg ulovlig i Norge, ut av landet. Ved utgangen av august i år hadde PU uttransportert 2.600 personer.

– Politiets utlendingsenhet bidrar til kriminalitetsbekjempelsen gjennom å prioritere og sende ut personer som begår kriminalitet. Av alle uttransporterte er 800 personer sendt ut av landet etter å ha blitt utvist eller bortvist som følge av lovbrudd i Norge. Mange av disse er dømt for grov kriminalitet, sa sjef for PU, Ingrid Wirum, da tallene ble lagt fram i september. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus