Forbereder soning i Norge for French og Moland

<span style="border-collapse: separate; color: #000000; font-family: 'Times New Roman'; font-size: medium; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span"><span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana,arial,helvetica,sans-serif; font-size: 11px" class="Apple-style-span">Joshua French (t.v) og Tjostolv Moland ankommer rettssalen i Kisangani torsdag for den andre dagen av ankesaken mot dem. Foto: Tore Meek / Scanpix</span></span>
Joshua French (t.v) og Tjostolv Moland ankommer rettssalen i Kisangani torsdag for den andre dagen av ankesaken mot dem. Foto: Tore Meek / Scanpix

<pJustisdepartementet har i hemmelighet begynt arbeidet med å få Tjostolv Moland og Joshua French overført til Norge ved en eventuell rettskraftig dom.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisdepartementet har ifølge VG siden september forberedt seg på forhandlinger med Den demokratiske republikken Kongo om soningsoverføring for de to nordmennene som er tiltalt for blant annet drap, ran og spionasje.

En overføring kan ende med 21 års fengsel i Norge uten muligheter for prøveløslatelse, får avisen opplyst.

Det vil være brudd med den vanlige praksisen i Norge om at man får prøveløslatelse etter å ha sonet to tredeler av straffen.

– På generelt grunnlag kan jeg si at man kan bli nødt til å vurdere norske regler for gjennomføring av soning, opp mot behovet for å få de norske borgerne hjem til Norge, sier underdirektør Elisabeth Barsett i kriminalomsorgsavdelingen i Justisdepartementet til VG.

Avisen skriver også at departementet har utarbeidet et hemmeligstemplet notat med overskriften «Straffedømte nordmenn i Kongo – mulig overføring til soning».

Norge har ingen utleveringsavtale med Kongo. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus