Fradømt drosjelappen etter beføling

<pEn 55 år gammel drosjesjåfør i Oslo er fradømt retten til å kjøre drosje i ett år etter at han ble funnet skyldig i å ha befølt en kvinnelig passasjer.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble også dømt til betinget fengsel i 30 dager med en prøvetid på to år.

Forholdet skjedde i Oslo i september i fjor, da en ung kvinne på 22 år satte seg i drosjen i Nedre Slottsgate. Hun gikk inn foran i drosjen og opplevde at sjåføren, da de var framme ved hennes bolig, stakk hånden sin innenfor toppen hennes og befølte henne på det ene brystet to ganger.

Drosjesjåføren hevdet på sin side at han syntes kvinnen var for lite påkledd, og at han derfor trakk opp toppen hennes. Oslo tingrett festet imidlertid ikke lit til drosjesjåførens forklaring og mente at han med vitende og vilje befølte 22-åringen.

I dommen skriver retten at «det er vesentlig for folks trygghetsfølelse og deres tillit til drosjenæringen at passasjerer ikke risikerer å bli utsatt for overgrep fra sjåførene. Spesielt kvinner oppfordres gjerne til å ta drosje fordi dette skal være en trygg måte å komme hjem på».

Retten mente derfor at allmenne hensyn talte sterkt for at kjøreseddelen burde inndras. (©NTB

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy