Meny

Skole i Hordaland stengt etter trusler

Søfteland skole. Foto: Os kommune.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søfteland skule i Os i Hordaland holdes stengt torsdag og fredag etter at noen har sendt skolen et trusselbrev.

Politiet vet ikke hvem trusselen kommer fra. De tar imidlertid saken alvorlig, og bestemte i samråd med skolen og Os kommune at skolen skulle stenges, melder BT.no.

Skolen har 300 elever fra første til tiende klasse.

– Jeg kan bekrefte at det er en trusselsituasjon på Søfteland skule. I samarbeid med skolen og kommunen har vi bestemt å stenge skolen i to dager for å ivareta sikkerheten til elever og lærere, sier lensmann Rasmus Dalen i Os til NTB.

Trusselbrev

Politiet jobbet onsdag ettermiddag med å finne ut hvem som står bak.

– Vi etterforsker nå med tanke på å finne ut hvor trusselen kommer fra. Vi ønsker ikke å gi flere opplysninger i dag, sier Dalen.

Skolens rektor bekrefter overfor RadiOs.no at truslene ble framsatt i et brev. Det er skolen som helhet som skal være truet.

– Jeg kan bekrefte at vi har fått et alvorlig trusselbrev som gjør at vi i samråd med politiet og rådmannen i Os kommune har valgt å stenge av skolen, sier rektor Kåre Lutro.

Brev hjem

Stengningen gjelder først fra torsdag morgen.

– Det har med datoene i brevet å gjøre, sier Lutro. Han ønsker ikke å gi flere opplysninger om brevet. Rektoren sier han selv vil møte opp ved skolen torsdag for å passe på at ingen elever dukker opp.

Elevene fikk med seg et brev hjem onsdag der det sto at skolen blir stengt, men ikke hvorfor. Skoleledelsen planla å sende foreldrene en tekstmelding hvor de utdyper årsaken. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus