Roskilde-pris til afrikansk artist

Rokia Traoré fra Mali får World Music-pris. Foto: Scanpix
Rokia Traoré fra Mali får World Music-pris. Foto: Scanpix

<pRokia Traoré fra Mali får World Music-pris og 250.000 kroner fra Roskilde-festivalen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Traoré har i sitt hjemland stiftet Foundation Passarelle, en organisasjon med formål å utdanne og gi praktisk erfaring innen kunst og kulturelle aktiviteter i Mali.

Målet er å profesjonalisere Malis musikkultur og musikkbransje, som ifølge Rokia Traoré i dag er meget ustrukturert og uten evne til å skape et levebrød for de utøvende kunstnerne, melder Roskilde-festivalen i en pressemelding onsdag.

Neste store stjerne

Rokia Traoré spilte på årets Roskilde-festival, og spilte der også i 2001.

- Hun er på vei til å bli den neste store stjernen fra det afrikanske kontinentet. Foruten å være en fremragende musiker er hun også en bevisst og engasjert kunstner, uttaler Peter Hvalkof, bookingansvarlig for verdensmusikk på Roskilde-festivalen.

Det er første gang Roskilde Festival World Music Award (RFWMA) blir utdelt, og foruten æren mottar Traoré en prissum på 30.000 euro (ca 250.000 norske kroner). Selve prisen blir overrakt Traoré i København 1. november.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus