Krise på alle fronter

KRISE: Rafa Benitez trenger poeng både i serie og cup, men utvalget av spillere til å gjøre jobben blir stadig mindre. Foto: Scanpix.
KRISE: Rafa Benitez trenger poeng både i serie og cup, men utvalget av spillere til å gjøre jobben blir stadig mindre. Foto: Scanpix.

<pIngen ende på problemene for Liverpool. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter) Det er ikke lett å være Liverpool-manager Rafa Benitez om dagen. Laget hans har fire tap på ni kamper i Premier Leauge og ligger på tredjeplass i Champions League-gruppen sin etter at Lyon fikk med seg alle poengene fra Anfield på overtid tirsdag kveld.

Tapsrekken på fire strake er den verste siden 1987.

Førstkommende søndag tar Manchester United den korte turen til Liverpool. Med tap der er Liverpool ti poeng bak Giggs og co når en drøy fjerdedel av sesongen er unnagjort. Det er dramatisk for klubben som før denne sesongen ønsket å ta enda et steg mot et etterlengtet seriegull.

– For mange problemer

Dagens skadeliste er den verste Benitez har opplevd i sin Liverpool-karrière og det medisinske apparatet må belage seg på overtidsjobbing for å få unna alle undersøkelser og behandlinger før neste kamp.

– Vi har for mange problemer, jeg kan ikke huske at vi har hatt en liknende skadesituasjon som denne, sier manageren ifølge premierleague.com.

Kaptein Steven Gerrard ble spilleklar til gårsdagens Champions League-kamp, men holdt kun i 25 minutter. Han måtte gi seg med en skade som trolig er den samme lårskaden som plaget ham før oppgjøret.

– Jeg tror det er det samme problemet. Han kjente noe og da visste han at det var best å gå av, sier Benitez til klubbens offisielle hjemmeside.

– Var ikke en risiko

Treneren fastholder at han ikke gamblet da han lot sin sin midtbanesjef entre Anfield-matten.

– Det var ikke en risiko. Han ønsket å spille, legen sa at han var ok og han har trent de siste to dagene. Noen ganger er det bare uflaks, sier han.

Toppscorer Fernando Torres er også ute, og sto over kampen mot Lyon. Det samme gjorde sommerens storkjøp Glen Johnson.

Unggutten Martin Kelly leverte en meget god kamp mot franskmennene, men han måtte hinke ufrivillig av banen før sluttsignalet lød.

– Det er også andre spillere som har problemer, jeg aner ikke hvilket lag jeg kan sende utpå mot Manchester United før vi har testet spillerne og fått det medisinske apparatet til å se på dem, sier Benitez.

Stjernene klare for United

For ligalederen fra Manchester er skadesituasjonen en helt annen. Laget spiller i kveld borte mot CSKA Moskva i Champions Leauge, men spillere som Wayne Rooney, Patrice Evra, Ryan Giggs og Darren Fletcher spiller ikke mot russerne. Sir Alex Ferguson hviler disse med tanke på søndagens storkamp i den hjemlige ligaen.

– Evra er klar til søndag. Han har bare hatt et lite problem med hælen sin. Jeg håper også at Rooney, Giggs og Fletcher vil bli klare, sier Sir Alex Ferguson til the Sun.

Personvernpolicy