Meny

Har gitt UD forslag til Krekar-løsning

FARE: mulla Krekar har en dom mot seg fra Høyesterett i 2007 om at han er en fare for rikets sikkerhet. (Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avtroppende PST-sjef Jørn Holme mener han har oppskriften på hvordan norske myndigheter kan løse mulla Krekar-saken og sende den terror- og drapssiktede mannen tilbake.

Krekar har en dom mot seg fra Høyesterett i 2007 om at han er en fare for rikets sikkerhet. Dommen gjør det klart at utvisningsvedtaket er gyldig. Men fordi norske myndigheter mener han ikke kan returneres, bor han fortsatt i Norge.

Det har vært, og er til stadighet en hodepine for Politiets sikkerhetstjeneste (PST), sier Holme til Aftenposten. Torsdag går han av.

I et møte med Utenriksdepartementet nylig ga Holme et forslag til løsning, som innebærer at Krekar sendes hjem:

– Ja, det er konkrete råd på veien videre. Jeg har gitt råd til hvordan saken kan løses i forhold til irakiske myndigheter. Jeg sier ikke at jeg har løsningen, men jeg har gitt mine råd til en konkret løsning.

Holme vil ikke si konkret hva hans forslag går ut på. Han sier også at han tror det er nødvendig å bruke noe tid.

Krekars advokat, Brynjar Meling, mener Krekar er kurdisk motstandsmann og at saken mot ham mangler bevismessig dekning. Han sier at Krekar-saken vil forbli uløst, med mindre Krekar selv finner det trygt å reise hjem. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus