NYTT TAP: Lyon senket Liverpool på overtid, og påførte engelskmennene deres fjerde strake tap. Det er klubbens verste tapsrekke siden 1987. Foto: AFP

<p– Vi må vinne de tre siste, sier Rafa etter nytt tap.</p

CHAMPIONS LEAGUE TIRSDAG

Gruppe E:

Debrecen (Ungarn) – Fiorentina (Italia) 3-4 (2-4)

Mål: 1-0 Peter Czvitkovics (2), 1-1 Adrian Mutu (6), 1-2 Alberto Gilardino (10), 1-3 Mutu (20), 2-3 Gergely Rudolf (28), 2-4 Mario Santana (37), 3-4 Adamo Coulibaly (88).

41.000 tilskuere.

- - -

Liverpool (England) – Lyon (Frankrike) 1-2 (1-0)

Mål: 1-0 Yossi Benayoun (41), 1-1 Maxime Gonalons (72), 1-2 Cesar Delgado (90).

41.562 tilskuere.

Gruppe F:

Barcelona (Spania) – Rubin Kazan (Russland) 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Aleksander Rjazantsev (2), 1-1 Zlatan Ibrahimovic (47), 1-2 Gokdeniz Karadeniz (69).

55.930 tilskuere.

- - -

Inter (Italia) – Dinamo Kiev (Ukraina) 2-2 (1-2)

Mål: 0-1 Taras Mikhalik (5), 1-1 Dejan Stankovic (35), 1-2 Lucio (selvmål 40), 2-2 Walter Samuel (47).

55.000 tilskuere.

Gruppe G:

Rangers (Skottland) – Unirea Urziceni (Romania) 1-4 (1-1)

Mål: 1-0 Ricardo Vilana (selvmål 2), 1-1 Marius Ioan Bilasco (32), 1-2 Kyle Lafferty (selvmål 49), 1-3 Lee McCulloch (selvmål 59), 1-4 Pablo Brandan (65).

40.000 tilskuere.

- - -

Stuttgart (Tyskland) – Sevilla (Spania) 1-3 (0-1)

Mål: 0-1 Sebastien Squillaci (23), 2-0 Jesus Navas (55), 0-3 Squillaci (72), 1-3 Elson (74).

Gruppe H:

Alkmaar (Nederland) – Arsenal (England) 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Cesc Fabregas (36), 1-1 David Mendes sa Silva (90).

16.666 tilskuere.

- - -

Olympiakos (Hellas) – Standard Liège (Belgia) 2-1 (1-1)

Mål: 0-1 Igor De Camargo (37), 1-1 Kostas Mitroglou (43), 2-1 Ieroklis Stoltidis (90).

33.000 tilskuere.

(NTB)

(ABC Nyheter): Liverpool–Lyon 1–2.

Liverpool hadde tapt de tre siste kampene før kveldens Champions League-møte med Lyon, og trengte desperat en seier i starten av uken som kan avgjøre klubbens skjebne denne sesongen.

Fernando Torres er fortsatt ute med skade, men de rødes forventninger steg flere hakk da Steven Gerrard ble erklært kampklar igjen før start.

Det endte med en nedtur av dimensjoner.

Laget ledet da 70 minutter var spilt. Så raknet alt. Lyon utlignet – og gjorde Liverpool-marerittet komplett på overtid.

César Delgado ble matchvinner, og sørget for at Liverpool er i alvorlig trøbbel også i Champions League.

Tapet var lagets fjerde på rad. Verre tapsrekke har ikke Liverpool hatt siden 1987.

Benekter Gerrard-gambling

– Det er fryktelig skuffende for oss, og gir oss mye å gjøre, sier Jamie Carragher ifølge Liverpools hjemmeside.

– De kontret oss i senk på det andre målet. Vi ville ha vært skuffet med uavgjort, men å tape kampen med et så sent mål gjør det enda verre, sier midtstopperen.

Det ble ikke bedre for de røde av at Steven Gerrard måtte byttes ut etter 25 minutter på grunn av problemer med lysken som har plaget ham den siste uken.

– Han følte at han hadde et problem med lysken, og det kunne blitt verre. Derfor måtte vi bytte ham ut, sier manager Rafa Benítez til Sky Sports.

– Det var ikke gambling å bruke ham. Han ville spille, og hadde vært i normal trening i to dager, sier Benítez.

Det er foreløpig uklart hvor lenge Gerrard eventuelt er ute. Søndagens skjebnekamp mot Manchester United kan være i fare.

Liverpool-ledelse til pause

Gjestenes Lisandro hadde hatt den eneste muligheten på Anfield (i tillegg til at Dirk Kuyt fikk et mål annullert) før Gerrard måtte erstattes av Fabio Aurélio. Så våknet Liverpool. Og skapte fire store sjanser før pause.

Etter 40 minutter kom scoringen.

Liverpool vant ballen på egen banehalvdel, og overrumplet et Lyon i ubalanse. Ballen havnet hos Aurélio ute til venstre. Brassen skjøt ballen inn foran mål, og fant Yossi Benayoun.

Israeleren var kald som et isflak, og satte ballen høyt i nettet.

Liverpool burde økt ledelsen. Fremst i køen av scoringskandidater sto David N’Gog. 20-åringen fikk sjansen fra start i Torres’ fravær, men beviste igjen at avslutningsferdighetene ligger noen divisjoner under spanjolens.

Etter 58 minutter fikk han ta ned ballen fritt på kort hold, men avslutningen humpet elendig utenfor.

– Må vinne de tre siste

I stedet for å drepe kampen slapp den engelske ligaåtteren motstanderen innpå seg.

Utligningen kom etter 72 minutter. Pepe Reina i Liverpool-målet leverte to raske superredninger, men på tredje franske forsøk var han sjanseløs. Innbytter Maxime Gonalons dunket ballen i nettet.

På overtid falt avgjørelsen. César Delgado satte ballen i mål etter en fin kontring, og sikret en sterk borteseier.

Dermed trygget Lyon ledelsen i gruppe E, med full pott etter tre kamper. Fiorentina slo Debrecen 4-3 og står med seks. Liverpool er på tredje plass med tre.

– Vi må vinne de tre siste kampene. Det er vanskelig, men vi har klart det før, sier Rafa Benítez.