Skolebarn smittet av svineinfluensa

SMITTET: To barn har fått påvist smitte ved Kirkeby skole i Nittedal. 100 elever er borte fra skolen. (Faksimile: Kirby skoles hjemmeside)
SMITTET: To barn har fått påvist smitte ved Kirkeby skole i Nittedal. 100 elever er borte fra skolen. (Faksimile: Kirby skoles hjemmeside)

<pTo barn har fått bekreftet svineinfluensa ved en barneskole i Nittedal, og 100 barn er hjemme fra skolen. Også flere skoler kan være rammet av influensaen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

100 elever ved Kirkeby skole holdes hjemme på bakgrunn av mistanke om smitte av svineinfluensa.

- Vi har fått påvist to tilfeller av svineinfluensa ved skolen, sier rektor Solveig Heier Johannesen ved Kirkeby skole i Nittedal til ABC Nyheter.

Tilfellene gjelder alle klassetrinn, opplyser hun.

- Mange har hatt symptomene

- Det er veldig mange som har hatt de symptomene. Vi har sendt ut et skriv til foreldrene i samarbeid med kommuneoverlegen om hvordan de skal forholde seg til dette, sier Heier Johannesen.

De første tilfellene av mistanke om influensasmitte ved skolen kom i forrige uke.

2. og 5. klassetrinn

Også flere skoler opplever høyt fravær. Ved Slattum barneskole i Nittedal er 38 barn borte fra skolen, antakeligvis på bakgrunn av mistanke om smitte.

- Vi har ikke fått bekreftet at det er svineinfluensa, men et eller annet veldig smittsomt er det, sier rektor Lisbeth Jørgensen ved Slattum skole til ABC Nyheter.

Tilfellene gjelder barn i 2. og 5. klassetrinn. Jørgensen sier de tar de samme forholdsreglene som tidligere:

- Vi har de samme tiltakene som før, som god håndhygiene og at barna holder seg hjemme fra skolen i syv dager, sier Jørgensen.

De første meldingene om mulig smitte kom fredag i forrige uke.

- Ikke oversikt ennå

Ved Li ungdomsskole i Nittedal er det også meldinger om mulig influensasmitte, men så langt har ikke skolen noen oversikt over hvor mange barn som er borte fra skolen.

- Vi fikk først vite om dette i går. Vi har gått ut til lærerne med beskjed om å gi tilbakemelding, sier Grethe Fuglø ved Li skole.

ABC Nyheter har ikke lykkes i å få en kommentar fra kommuneoverlegen i Nittedal.

Personvernpolicy