Får ikke forebygge benbrudd på blå resept

<!--[if gte mso 9]><xml> <o:DocumentProperties>  <o:Author>ingerlise.jensen</o:Author>  <o:Version>11.9999</o:Version> </o:DocumentProperties> </xml>&#60;![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument>  <w:View>Normal</w:View>  <w:Zoom>0</w:Zoom>  <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone>  <w:PunctuationKerning/>  <w:ValidateAgainstSchemas/>  <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid>  <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent>  <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText>  <w:Compatibility>  <w:BreakWrappedTables/>  <w:SnapToGridInCell/>  <w:WrapTextWithPunct/>  <w:UseAsianBreakRules/>  <w:DontGrowAutofit/>  </w:Compatibility>  <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml>&#60;![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml>&#60;![endif]--> <!-- /* Font Definitions */ @font-face 	{font-family:Calibri; 	panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; 	mso-font-alt:Calibri; 	mso-font-charset:0; 	mso-generic-font-family:swiss; 	mso-font-pitch:variable; 	mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal 	{mso-style-parent:""; 	margin:0cm; 	margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:10.0pt; 	font-family:"Courier New"; 	mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p.Default, li.Default, div.Default 	{mso-style-name:Default; 	mso-style-parent:""; 	margin:0cm; 	margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	mso-layout-grid-align:none; 	text-autospace:none; 	font-size:12.0pt; 	font-family:Calibri; 	mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; 	mso-bidi-font-family:Calibri; 	color:black;} @page Section1 	{size:612.0pt 792.0pt; 	margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; 	mso-header-margin:35.4pt; 	mso-footer-margin:35.4pt; 	mso-paper-source:0;} div.Section1 	{page:Section1;} --> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable 	{mso-style-name:"Vanlig tabell"; 	mso-tstyle-rowband-size:0; 	mso-tstyle-colband-size:0; 	mso-style-noshow:yes; 	mso-style-parent:""; 	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; 	mso-para-margin:0cm; 	mso-para-margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:10.0pt; 	font-family:"Times New Roman"; 	mso-ansi-language:#0400; 	mso-fareast-language:#0400; 	mso-bidi-language:#0400;} </style> &#60;![endif]-->  <p><strong>PÅ VERDENSTOPPEN:</strong> Mer enn 225.000 norske kvinner har osteoporose, og kvinner fra Oslo og Tromsø har over dobbelt så stor risiko for å få sykdommen som kvinner i USA. Håndleddsbrudd, ryggvirvelbrudd eller lårhalsbrudd etter fall er gode kjennetegn på osteoporose. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com) </p>
PÅ VERDENSTOPPEN: Mer enn 225.000 norske kvinner har osteoporose, og kvinner fra Oslo og Tromsø har over dobbelt så stor risiko for å få sykdommen som kvinner i USA. Håndleddsbrudd, ryggvirvelbrudd eller lårhalsbrudd etter fall er gode kjennetegn på osteoporose. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Norge er på verdenstoppen når det gjelder benbrudd på grunn av benskjørhet. Medisiner kan forebygge de fleste bruddene, men disse fås ikke på blå resept. Legemiddelverket vurderer regelverket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer om saken

*Osteoporose oppstår når benvevet mister så mye kalk at det ikke er like sterkt som tidligere. Dette skjer naturlig fra 35-årsalderen.

*I overgangsalderen får kvinner lavere østrogen, noe som fører til at mange mister større mengder benvev. Yngre kvinner kan også utvikle osteoporose dersom de har unormalt lavt østrogennivå, og menn med lavt nivå av testosteron rammes kan også utvikle sykdommen.

Osteoporose i Norge

*Til enhver tid er 330 sykehussenger fylt av osteoporosepasienter.

*Gjennomsnittlig liggedøgn på sykehus etter brudd er 12.7 dager.

*1100 personer dør årlig som følge av komplikasjoner etter hoftebrudd.

*De fleste bruddene skjer innendørs.

*Ingen vet hvorfor så mange nordmenn rammes.

*Norges Forskningsråd har bevilget ni millioner til forskning for å finne ut hvorfor Norge ligger på verdenstoppen når det gjelder benbrudd.

5 enkle råd for å forebygge osteoporose

*Kalsium - Et tilstrekkelig inntak av kalsium og vitamin D sikrer fornyelsen av benmassen.

*Sol og Tran - Vitamin D er helt sentralt for opptak av kalsium fra tarmen og for videre omsetning i kroppen samt fornyelsen av benvevet.

*Daglig spasertur.

*Stump røyken. Skjelettet og resten av kroppen har godt av å stumpe røyken. Røyking fremskynder nemlig overgangsalderen (for kvinner) med et par år, reduserer opptaket av kalsium og fremskynder tap av benmasse. Røyking legger mange år på skjelettet. En kvinne på 60 som røyker, har skjelett som en 75 åring.

*Stabil kroppsvekt. Lav kroppsvekt er forbundet med økt risiko for å utvikle osteoporose.

Enkle kjennetegn

*Håndleddsbrudd, ryggvirvelbrudd eller lårhalsbrudd etter fall.

*Du blir kortere fordi ryggvirvlene i ryggen synker sammen. Dette kan skje uten smerter, eller med akutte smerter som så blir kroniske.

*Hvis ryggraden blir svært krum kan du få pusteproblemer på grunn av lite plass til luft under ribbenene. Andre symptomer er svai nakke, fremskutt mage eller urinlekkasje.

Kilde: Norsk osteoporoseforening

(ABC Nyheter): Hvert år brekker omtrent 9000 voksne nordmenn hoften. Oslo-kvinner er på verdenstoppen i bruddskader, og en av to femti år gamle kvinner fra hovedstaden vil få osteoporose.

Ifølge professor Erik Fink Eriksen ved Universitetet i Oslo kunne omtrent halvparten av bruddene vært forebygget med medisiner.

- Vi har måter å måle benmassen og måle risikoen for brudd og vi har medisiner som kan behandle dette.

- Det finnes medisiner som enten stabiliserer skjelettet eller bygger opp benmassen. Dette er medisiner som har vært tilgjengelige i lang tid, men i Norge er det veldig restriktive regler for å gi medisinene på blå resept, sier han til ABC Nyheter.

I motsetning til i nabolandene Danmark og Sverige gis medisinene kun på blå resept etter at man har hatt et brudd.

- Det er som å vente til mennesker med høyt blodtrykk får slag eller hjerteinfarkt før de får blodtrykksmedisiner, mener professor Eriksen.

- Kan ikke fjerne risikoen

Han forklarer videre at hver enkelt selv kan gjøre mye for å forebygge benskjørhet med godt kosthold, D-vitamin og mosjon.

- Men når det gjelder benskjørhet er det meste genetisk, så man kan ikke ta bort risikoen helt, sier Eriksen.

- 100.000 mennesker får medisiner mot høyt blodtrykk på blå resept, men vi kan ikke gi medisiner som vil forebygge brudd og smerter på blå resept, fortsetter han.

Eriksen synes dagens ordning både er urettferdig og lite helseøkonomisk fornuftig.

- 330 sykehussenger er til enhver tid fylt av osteoporosepasienter med store smerter. I stedet for å forebygge disse lidelsene gjennom medikamentell behandling slik man gjør i nabolandene, bruker Norge fem milliarder årlig på etterbehandling, sier han.

- Helt utrolig smertefullt

Eriksen får støtte fra Kari Reichborn-Kjennerud som sitter i styret i Norsk Osteoporoseforening, og selv er en av 140.000 kvinner over 40 år som har hatt sammenfallsbrudd i ryggvirvlene på grunn av osteoporose.

- Når du får brudd nederst i ryggen, som jeg har hatt, så er det helt utrolig smertefullt, sier hun til ABC Nyheter.

73-åringen, som har blitt fem centimeter kortere etter fem brudd i ryggen, synes det er feil at pasienter kun får tilbud om medisiner etter at de har hatt brudd.

Hun forteller at hun var helt avhengig av hjelp de først ti dagene etter det første bruddet for seks år siden, og at det tok 10-12 uker før hun var tilbake til normal bevegelighet. Et drøyt halvår etter det siste bruddet er 73-åringen i god form:

- Nå føler jeg meg veldig fin. Jeg går tur hver dag og tar medisiner. Og jeg har et treningsprogram som jeg gjennomfører hver dag.

- Men jeg skulle gjerne vært foruten mine brudd og all smerten i forbindelse med dem, sier Reichborn-Kjennerud til ABC Nyheter.

832 kroner i året

Elisabeth Bryn i Statens legemiddelverk forklarer at når legemidler tas opp på blå resept så er det etter en vurdering av hvor kostnadseffektiv behandlingen er.

- Det er de som har høyest risiko for brudd som har mest nytte av behandlingen og da er den mest kostnadseffektiv. De som har høyest risiko er pasienter med etablert osteoporose, forklarer hun.

Og definisjonen på etablert osteoporose som Legemiddelverket bruker, sier altså blant annet at pasienten skal ha ett eller flere osteoporosebrudd.

- Men vi skal vurdere om det også er flere pasientgrupper som burde få medisinene på blå resept. Da må vi vurdere nytten i forhold til kostnadene. Kunnskapssenteret for helsetjenesten lager en helseøkonomisk analyse, så må vi vurdere hvordan kostnadseffektiviteten er for de ulike pasientgruppene, sier hun.

- Men det er begrenset hvor mye vi har fullmakt til å vurdere selv. Hvis inkludering av nye pasientgrupper koster mer enn fem millioner i året så vil det måtte gå til departementet, legger hun til.

Bryn forklarer at prisen på behandlingen har gått kraftig ned etter at kopilegemidler kom på markedet:

- Nå koster behandlingen 16 kroner i uka eller 832 kroner i året. Og legene har full anledning til å skrive ut disse på hvit resept.

- Det er vel en del som er villige til å ta denne kostnaden selv. Det er ikke urimelig å forvente at mange har råd til å betale dette, sier Bryn til ABC Nyheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
06:00 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:17 Mann dømt til å betale erstatning etter et dødsfall han er frifunnet for05:11 Studie: Virussmitten kom til New York fra Europa04:45 6.160 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 15004:31 Macron med full støtte til WHO04:29 Tre menn pågrepet etter trusler med våpen i Oslo04:07 Kina med svak økning i smittetall for andre dag på rad03:34 Venezuela får 90 tonn nødhjelpsutstyr03:12 Erna Solberg forsvarer WHO på amerikansk TV03:10 Fransk epidemiolog: Fedme en vesentlig risikofaktor02:45 Den afrikanske utviklingsbanken gir 10 milliarder dollar til koronatiltak01:32 Millionbot til politiet i Trøndelag etter ulovlige direkte anskaffelser00:49 Linda Tripp, kvinnen som bidro til å avsløre Lewinsky-affæren, er død23:29 Medietilsynet-undersøkelse: Over halvparten av unge bruker penger når de spiller23:09 Premier League-spillerne gir til helsevesenet23:00 Premier League-spillerne gir til helsevesenet21:29 Herreløse Antarktis er verdens siste corona-frie kontinent21:21 Saudi-Arabia: Våpenhvile i Jemen fra torsdag21:05 Ansatte i helsevesenet får høyere overtidsbetaling20:45 TV-stjerne Tori Spelling i hardt vær: – Folk dør og du tenker på penger20:01 To reddet da fiskebåt forliste utenfor Tromsø19:50 Supermåne på himmelen natt til torsdag19:48 WHO-sjefen etter Trump-kritikk: – Ikke politiser dette viruset19:29 Forførerinnen, myten og sadisten: Hun ble kalt «Heksa fra Buchenwald»19:28 Tre personer til sykehus etter snøscooterulykke i Voss19:27 FHI-forsker: – Koronatiltakene har negative konsekvenser for folkehelsa19:04 Uværet har truffet Nordland med full styrke19:04 Stor kvalitetsforskjell på coronatester19:01 Seks helsevikarer i Trondheim har testet positivt for covid-1918:15 Tysk redningsbåt med 150 migranter avvist i Italia18:14 Stortinget gjenopptar normalt arbeid etter påske17:54 Pave Frans: Enkelte europeiske politikere minner om Hitler17:44 Coronaviruset har tatt 101 liv i Norge17:26 Bernie Sanders trekker seg fra presidentkampen i USA17:03 Anne Rimmen er blitt mamma til en liten jente16:24 Seks nye coronadødsfall ved sykehjem i Oslo16:22 POD-sjef Benedicte Bjørnland mistet tanten til corona: – Svært trist at Alfhilds liv skulle ende slik16:17 Eier av frisørsalong fikk forelegg på 15.000 kroner15:24 Nordmenns bruk av bankkort stupte i mars14:45 VG: Sveitsisk toppklubb byr millioner for Godset-spiller14:05 96 nye coronadødsfall i Sverige: – Hovedfokus i epidemien flytter seg13:44 Slik skal skolene og barnehagene holdes smittefrie13:38 260 innsatte løslatt fra fengsel før tiden – alle innsatte er nå på enerom13:30 To dømt for voldtekt av ung gutt13:26 Slik håndterer du corona-angsten13:12 Analyse: Norske barn har tapt kunnskap verdt rundt to milliarder kroner13:03 Lurt av falsk profil – meldte at Boris Johnson var død11:44 Solskjær om overgangsvinduet: – Kan komme en situasjon som vi kan utnytte11:16 Skytetreneren om Stina Nilsson: Ingen andre i verden gjør dette11:06 Nedbør over hele landet i påsken10:44 Trump langer ut mot Sverige – Tegnell svarer09:38 Forsker slår alarm om vektøkning blant unge jenter09:19 Johnsons tilstand stabil etter enda en natt på intensiven08:56 Haaland lovpriser Solskjær for gjennombruddet i Molde: – Jeg gir mye «kred» til ham for det08:55 Mann siktet for drap på kona i Trondheim08:10 Rakettene regner over Libyas hovedstad – stort sykehus rammet08:02 Riise og datteren til sykehus etter bilulykke07:44 Go-Ahead dropper togavganger07:30 Trump truer med å holde tilbake penger til WHO07:27 Countrylegenden John Prine er død07:05 Statsoverhoder coronasyke: – Kan bli en demokratisk utfordring06:00 Ingen valgfrihet for foreldrene når skolene åpner igjen05:59 Dette skjer i dag05:50 Dette skjedde i natt05:30 Koronakrisen: Slik rammes ulike bransjer i Norge05:30 Koronakrisen samler italienerne politisk05:17 6.010 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 14705:00 FHI advarer mot urealistisk «nullvisjon»04:07 Tallet på koronatilfeller doblet i Kina siste døgn03:36 USAs fungerende marineminister går av etter å ha latterliggjort kaptein02:38 Lærere slitne etter tre uker med hjemmeskole02:00 Wuhan-borgerne kastet seg ut av byen etter 11 uker i isolasjon01:39 Støre varsler oppgjør om beredskapen etter virusutbruddet23:14 Utvider påbud om stans i bruk av alle dataverktøy fra Statens vegvesen22:04 Sykehuset Innlandet vedtar millionbot etter at pasient døde i 201821:53 Helsedirektoratet ville oppheve hytteforbudet tidligere21:28 Mann tiltalt for hatefulle ytringer etter å ha kalt samer for «pest»21:10 Nordmenn tar påskehandelen i Sverige tross påfølgende karantenekrav21:09 Dansk bordell fikk bot etter flere politibesøk20:35 Lørenskog-saken: Politiet tror blodspor kan gi svar20:30 Flere maskerte personer med jernstenger pågrepet i Oslo20:28 Kommunene er ikke rustet for oppheving av hytteforbudet, mener ordfører i Bykle20:12 Ekspertgruppe mener coronaviruset kan skade norsk økonomi i flere år framover19:57 Dødstallet i Frankrike har passert 10.00019:38 Sissel Kyrkjebø om da hun var 20 år: Forelsket og lykkelig19:25 Kontroll på brann i Ålesund sentrum19:23 Norske Syden-favoritter kan bli de første til å åpne19:16 Kinas «feirer» corona-seieren – gjenåpner dyremarkeder19:09 Oslo nærmer seg smittetoppen, mener Folkehelseinstituttet19:02 Solskjær forsvarer spillerne: – Enkle målskiver18:57 Nytt coronadødsfall i Stavanger18:44 Mann i 20-årene fløyet til sykehus etter trafikkulykke i Steinkjer17:24 Flere koronadødsfall i New York City enn etter 11. september-angrepet17:14 Mann fikk justert smittebot på 40.000 kroner17:11 Trumps pressetalskvinne slutter16:56 Har vært skilt i 17 år – nå er de isolert sammen16:22 Politiet har identifisert død kvinne i Trondheim16:07 Hytteforbudet oppheves15:12 Kultur- og idrettsarrangementer forbys til 15. juni
Siste nytt
06:00NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeMann dømt til å betale erstatning etter et dødsfall han er frifunnet for05:11VerdenStudie: Virussmitten kom til New York fra Europa04:45Norge6.160 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 15004:31VerdenMacron med full støtte til WHO04:29NorgeTre menn pågrepet etter trusler med våpen i Oslo04:07VerdenKina med svak økning i smittetall for andre dag på rad03:34VerdenVenezuela får 90 tonn nødhjelpsutstyr03:12NorgeErna Solberg forsvarer WHO på amerikansk TV03:10VerdenFransk epidemiolog: Fedme en vesentlig risikofaktor02:45VerdenDen afrikanske utviklingsbanken gir 10 milliarder dollar til koronatiltak01:32NorgeMillionbot til politiet i Trøndelag etter ulovlige direkte anskaffelser00:49VerdenLinda Tripp, kvinnen som bidro til å avsløre Lewinsky-affæren, er død23:29NorgeMedietilsynet-undersøkelse: Over halvparten av unge bruker penger når de spiller23:09SportPremier League-spillerne gir til helsevesenet23:00SportPremier League-spillerne gir til helsevesenet21:29VerdenHerreløse Antarktis er verdens siste corona-frie kontinent21:21VerdenSaudi-Arabia: Våpenhvile i Jemen fra torsdag21:05NorgeAnsatte i helsevesenet får høyere overtidsbetaling20:45KulturTV-stjerne Tori Spelling i hardt vær: – Folk dør og du tenker på penger20:01NorgeTo reddet da fiskebåt forliste utenfor Tromsø19:50NorgeSupermåne på himmelen natt til torsdag19:48VerdenWHO-sjefen etter Trump-kritikk: – Ikke politiser dette viruset19:29VerdenForførerinnen, myten og sadisten: Hun ble kalt «Heksa fra Buchenwald»19:28NorgeTre personer til sykehus etter snøscooterulykke i Voss19:27Helse og livsstilFHI-forsker: – Koronatiltakene har negative konsekvenser for folkehelsa19:04NorgeUværet har truffet Nordland med full styrke19:04NorgeStor kvalitetsforskjell på coronatester19:01NorgeSeks helsevikarer i Trondheim har testet positivt for covid-1918:15VerdenTysk redningsbåt med 150 migranter avvist i Italia18:14NorgeStortinget gjenopptar normalt arbeid etter påske17:54VerdenPave Frans: Enkelte europeiske politikere minner om Hitler17:44NorgeCoronaviruset har tatt 101 liv i Norge17:26VerdenBernie Sanders trekker seg fra presidentkampen i USA17:03NorgeAnne Rimmen er blitt mamma til en liten jente16:24NorgeSeks nye coronadødsfall ved sykehjem i Oslo16:22Helse og livsstilPOD-sjef Benedicte Bjørnland mistet tanten til corona: – Svært trist at Alfhilds liv skulle ende slik16:17NorgeEier av frisørsalong fikk forelegg på 15.000 kroner15:24ForbrukerNordmenns bruk av bankkort stupte i mars14:45SportVG: Sveitsisk toppklubb byr millioner for Godset-spiller14:05Verden96 nye coronadødsfall i Sverige: – Hovedfokus i epidemien flytter seg13:44NorgeSlik skal skolene og barnehagene holdes smittefrie13:38Norge260 innsatte løslatt fra fengsel før tiden – alle innsatte er nå på enerom13:30NorgeTo dømt for voldtekt av ung gutt13:26HelseSlik håndterer du corona-angsten13:12NorgeAnalyse: Norske barn har tapt kunnskap verdt rundt to milliarder kroner13:03VerdenLurt av falsk profil – meldte at Boris Johnson var død11:44SportSolskjær om overgangsvinduet: – Kan komme en situasjon som vi kan utnytte11:16SportSkytetreneren om Stina Nilsson: Ingen andre i verden gjør dette11:06NorgeNedbør over hele landet i påsken10:44VerdenTrump langer ut mot Sverige – Tegnell svarer09:38Helse og livsstilForsker slår alarm om vektøkning blant unge jenter09:19VerdenJohnsons tilstand stabil etter enda en natt på intensiven08:56SportHaaland lovpriser Solskjær for gjennombruddet i Molde: – Jeg gir mye «kred» til ham for det08:55NorgeMann siktet for drap på kona i Trondheim08:10VerdenRakettene regner over Libyas hovedstad – stort sykehus rammet08:02SportRiise og datteren til sykehus etter bilulykke07:44NorgeGo-Ahead dropper togavganger07:30VerdenTrump truer med å holde tilbake penger til WHO07:27KulturCountrylegenden John Prine er død07:05VerdenStatsoverhoder coronasyke: – Kan bli en demokratisk utfordring06:00NorgeIngen valgfrihet for foreldrene når skolene åpner igjen05:59NorgeDette skjer i dag05:50NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeKoronakrisen: Slik rammes ulike bransjer i Norge05:30VerdenKoronakrisen samler italienerne politisk05:17Norge6.010 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 14705:00NorgeFHI advarer mot urealistisk «nullvisjon»04:07VerdenTallet på koronatilfeller doblet i Kina siste døgn03:36VerdenUSAs fungerende marineminister går av etter å ha latterliggjort kaptein02:38NorgeLærere slitne etter tre uker med hjemmeskole02:00VerdenWuhan-borgerne kastet seg ut av byen etter 11 uker i isolasjon01:39NorgeStøre varsler oppgjør om beredskapen etter virusutbruddet23:14NorgeUtvider påbud om stans i bruk av alle dataverktøy fra Statens vegvesen22:04NorgeSykehuset Innlandet vedtar millionbot etter at pasient døde i 201821:53NorgeHelsedirektoratet ville oppheve hytteforbudet tidligere21:28NorgeMann tiltalt for hatefulle ytringer etter å ha kalt samer for «pest»21:10NorgeNordmenn tar påskehandelen i Sverige tross påfølgende karantenekrav21:09VerdenDansk bordell fikk bot etter flere politibesøk20:35NorgeLørenskog-saken: Politiet tror blodspor kan gi svar20:30NorgeFlere maskerte personer med jernstenger pågrepet i Oslo20:28NorgeKommunene er ikke rustet for oppheving av hytteforbudet, mener ordfører i Bykle20:12PengerEkspertgruppe mener coronaviruset kan skade norsk økonomi i flere år framover19:57VerdenDødstallet i Frankrike har passert 10.00019:38KulturSissel Kyrkjebø om da hun var 20 år: Forelsket og lykkelig19:25NorgeKontroll på brann i Ålesund sentrum19:23ReiseNorske Syden-favoritter kan bli de første til å åpne19:16VerdenKinas «feirer» corona-seieren – gjenåpner dyremarkeder19:09NorgeOslo nærmer seg smittetoppen, mener Folkehelseinstituttet19:02SportSolskjær forsvarer spillerne: – Enkle målskiver18:57NorgeNytt coronadødsfall i Stavanger18:44NorgeMann i 20-årene fløyet til sykehus etter trafikkulykke i Steinkjer17:24VerdenFlere koronadødsfall i New York City enn etter 11. september-angrepet17:14NorgeMann fikk justert smittebot på 40.000 kroner17:11VerdenTrumps pressetalskvinne slutter16:56KulturHar vært skilt i 17 år – nå er de isolert sammen16:22NorgePolitiet har identifisert død kvinne i Trondheim16:07NorgeHytteforbudet oppheves15:12NorgeKultur- og idrettsarrangementer forbys til 15. juni
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus