Somalisk milits hevder å ha skutt ned USA-drone

<font face="Myriad, Arial, Helvetica, Geneva, Swiss, SunSans-Regular" class="Apple-style-span">Islamistiske opprørere patruljerer i en gate i Somalias hovedstad Mogadishu. Den somaliske opprørsgruppen al-Shabaab hevdet mandag at den har skutt ned et ubemannet amerikansk overvåkingsfly, enn såkalt drone, som skal ha styrtet nær havnebyen Kismayu sør i landet. Foto: REUTERS/SCANPIX</font>
Islamistiske opprørere patruljerer i en gate i Somalias hovedstad Mogadishu. Den somaliske opprørsgruppen al-Shabaab hevdet mandag at den har skutt ned et ubemannet amerikansk overvåkingsfly, enn såkalt drone, som skal ha styrtet nær havnebyen Kismayu sør i landet. Foto: REUTERS/SCANPIX

<pDen somaliske opprørsgruppen al-Shabaab hevder den har skutt ned et ubemannet amerikansk overvåkingsfly. Den såkalte dronen skal ha styrtet nær havnebyen Kismayu sør i Somalia.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprørerne lette mandag etter vrakrester av dronen, hevdet Shabaab-talsmannen Sheikh Hassan Yacqub. En talsmann for den amerikanske marinen sa at alle deres ubemannede fly var hentet trygt tilbake etter utført oppdrag.

Øyenvitner fortalte mandag at folk fra al-Shabaab har rasert et gravmæle over den kjente sufistiske skriftlærde Sheikh Ali Ibar. Ibar, som døde før Somalias sentralregjering brøt sammen i 1991, holdes høyt i ære av somaliske tilhengere av sufismen.

Sufismen er en mysterietradisjon innen islamske rammer. Shabaab-militsen, som har kontroll over store deler av det midtre og sørlige Somalia, har fra før av ødelagt flere av sufistenes hellige steder.

Shabaab-lederen Sheikh Ibrahim Hassan forsvarer disse ødeleggelsene med at gravene misbrukes til en form for tilbedelse av de døde. Dette er farlig likt avgudsdyrkelse, sier Hassan ifølge nyhetsbyrået AFP. (©NTB)

Personvernpolicy