Foster håver inn for Stoke

<p><strong>Gullgruve: </strong>Ben Foster sikrer Stoke innekter uten å ha spilt en eneste kamp for klubben. (Foto: Scanpix)</p><p> </p>
Gullgruve: Ben Foster sikrer Stoke innekter uten å ha spilt en eneste kamp for klubben. (Foto: Scanpix)  

<pBen Fosters suksess i Manchester United er godt nytt for Stoke. De tjener penger hver gang Foster tar på seg hanskene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foster spilte ingen kamper for Stoke, men keeperen sørger likevel for penger i lagkassa. Da han skrev under for Manchester United for fire år siden ble en rekke lønnsomme klausuler innbakt i kontrakten, melder nettstedet WhyDelilah.

Blant annet skulle Stoke få 250.000 pund første gang Foster trakk på seg den engelske drakta i en VM- eller EM-kamp. Den dagen Foster spiller landskamp nummer fem i EM- og VM-sammenheng venter nye 500.000 pund på Stoke.

Videre inngår en avtale ved eventuelt videresalg som gir klubben 30 prosent av overgangssummen. Stoke får også utbetalinger for hver gang han er i aksjon for Manchester United frem til et visst antall kamper. I tillegg får Stoke et ukjent beløp for hvert trofé Manchester United vinner hvor Foster har spilt minst halvparten av kampene.

Manchester United er favoritter stort sett uansett når de stiller opp og med plassen som førstekeeper innen rekkevidde for Ben Foster, kan Stoke få svært godt betalt for en spiller uten førstelagskamper for klubben. Med Fosters suksess i nasjonale turneringer og på landslaget kan Stoke smile hele veien til banken.

Avtaler om andeler ved videresalg er ikke ukjent i dagens toppfotball og John Carew er sannsynligvis det beste eksempelet her i Norge. Moderklubben Lørenskog har tjent rundt fem millioner kroner på Carew og Aston Villa-proffen har nesten egenhendig finansiert kunstgressbanene på Lørenskog.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy