21.000 klager på én artikkel

Boyzone-medlemmene Ronan Keating, Mikey Graham og Shane Lynch bar kisten sammen med broren til avdøde Stephen Gately, Mark Gately da han ble gravlagt lørdag. Foto: Cathal McNaughton/Reuters.
Boyzone-medlemmene Ronan Keating, Mikey Graham og Shane Lynch bar kisten sammen med broren til avdøde Stephen Gately, Mark Gately da han ble gravlagt lørdag. Foto: Cathal McNaughton/Reuters.

<pBritisk aviskommentator skapte leserstorm med sin artikkel om avdøde Stephen Gately. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kommentar har ført til 21.000 klager til det britiske svaret på Pressens Faglige Utvalg (PFU), Press Complaints Commission (PCC), melder Aftenposten.

Boyzones Stephen Gately (33) ble funnet død på ferieøya Mallorca for en drøy uke siden.

- Endret tittelen

I kjølvannet av nyheten om dødsfallet skrev en aviskommentator i den britiske tabloidavisen The Daily Mail en kommentarartikkel med tittelen «Hvorfor det ikke var noe ’naturlig’ ved Stephen Getelys død».

Les Moirs kommentar her.

Tittelen på innlegget som er skrevet av Jan Moir, ble endret kort tid etter – og det ligger nå ute med tittelen: «Et merkelig, ensomt og bekymringsverdig dødsfall».

Men journalistkolleger, som The Guardians kommentator Charlie Brooker, mener det ikke bare var i tittelen at Moir gikk over streken.

I en kommentar beskriver Brooker Moirs artikkel som vilkårlig homohets og hatefullt idioti. Stephen Gately kom ut av skapet i 1999 og inngikk partnerskap med Andrew Cowles i 2006.

Les Brookers kommentar her.

Brooker oppfordret sine lesere om å ta kontakt med The Press Complaints Commission og anklage Moir for brudd på pressens etiske regelverk.

21.000 klager

En oppfordring om det samme gikk også ut på mikrobloggingstjenesten Twitter.

Kampanjene har altså vært effektive. Kilder i PCC melder mandag om at de har mottatt hele 21.000 klager på Moirs kommentarartikkel, som er flere klager enn PCC har fått inn totalt i løpet av de siste fem årene.

I tillegg skal også London-politiet ha fått klager på kommentarartikkelen.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy