Sjuende dødsfall av svineinfluensa

<pEn mann i 50-årene døde lørdag på Haukeland sykehus i Bergen av svineinfluensa. Dette er det sjuende dødsfallet på grunn av denne sykdommen i Norge, opplyser overlege Bjørn Iversen i Folkehelseinstituttet til NTB.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er et virus med to ansikter. De aller fleste får en mild sykdom, men for noen får sykdommen et stormende forløp og blir veldig alvorlig. Derfor vurderer vi nå om vi skal anbefale alle å vaksinere seg, sier Iversen.

Han opplyser at en konklusjon om dette spørsmålet vil bli trukket i løpet av denne uka.

Mannen som døde i Bergen lørdag, omtales som tidligere frisk, og han tilhørte ingen av de risikogruppene det er informert om. Det samme gjelder en tredel av de personene som er blitt innlagt på sykehusenes intensivavdelinger på grunn av smitte av H1N1-viruset.

En oversikt fra tirsdag i forrige uke viste at 101 personer var lagt inn på sykehus, og av disse var 18 plassert på intensivavdelinger. (©NTB)

Personvernpolicy