Clinton med ny historie-glipp

USAs utenriksminister Hillary Clinton. Foto: Scanpix/AFP.
USAs utenriksminister Hillary Clinton. Foto: Scanpix/AFP.

<pHillary Clinton har forsnakket seg igjen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en tale under sitt besøk i Nord-Irland forrige uke sa USAs utenriksminister at Europa Hotel i Stormont hadde vært ødelagt av en bombeeksplosjon da hun bodde der i 1995. Men det siste terrorangrepet mot bygningen skjedde i 1993, to år før hun og daværende president Bill Clinton var på besøk.

- Da jeg og Bill først kom til Belfast bodde vi på Europa Hotel (…) selv om det var deler som var dekket med treplater på grunn av skader fra bomber, sa Clinton under en tale til det nordirske parlamentet forrige mandag.

Men avisen Sunday Life skriver at renovasjonsarbeidet på hotellet ble fullført i januar 1994, 22 måneder før de to bodde der.

Under presidentvalgkampen uttalte Clinton at hun måtte løpe i dekning for snikskytterild da hun besøkte Bosnia i 1996. Dette utsagnet ble tilbakevist med en video som viste at hun ankom og gikk rolig av flyet sammen med datteren Chelsea.

En av Clintons talsmenn sier til Sunday Life at de to utsagnene «ikke kan sammenlignes».

- Jeg tror utenriksminister Clinton forsøkte å å vise kontrasten til dagens Belfast, som jeg vet har forandret seg enormt fra Belfast i 1995, sier Ian Kelly.

- Det var det hun forsøkte å bemerke, at det hadde vært en virkelig forandring siden 1995 da det var et virkelig ønske om forandring blant mødre, fedre og barn, sier han.

Portvakten som håndterte presidentbesøket i 1995 sier han ikke husker noe om treplater på denne tiden.

- Hotellet var plettfritt. Det hadde ikke vært noen bomber, og det var ingen stillaser eller treplater eller noe som lignet da de kom, sier Martin Mulholland.

- Det eneste av sikkerhet eller treplater som ble satt opp var de som Bill Clintons sikkerhetstjeneste plasserte.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus