«Mistenkelig» mann torpederte politibil

<pKom seg unna politiet to ganger. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): En mann i 30-årene klarte to ganger i løpet av natten å slippe unna politiet i Hordaland. Den første gangen ved å krasje inn i en politibil og sette den ut av spill, den andre gangen ved å kaste seg på sjøen og svømme fra politiet.

Politiet ble først gjort oppmerksom på mannen etter meldinger om at han hadde lyst på båter og båthengere. Han hadde også gått ut av bilen, men kjørte videre da han ble tilsnakket. Dette skjedde på Ådland i Samnanger rett over midnatt.

Torpederte bil

- Han utviste mistenkelig oppførsel, sier operasjonsleder Svein Lyssand ved Hordaland politidistrikt til ABC Nyheter.

Tre kvarter senere kom imidlertid mannen tilbake igjen, men møtte da politiet.

- Vår patrulje kjørte frem til mannen, men da krasjet han inn i patruljebilen og kom seg videre i retning Os, sier Lyssand.

Kollisjonen var så kraftig at politibilen ble satt ut av spill.

Kastet seg på sjøen

Deretter skjedde ingenting før en politipatrulje traff på et tilsvarende kjøretøy med skader i fronten. Dette var klokken 04.20 i området Ulvensletta, ifølge operasjonslederen.

- Føreren stoppet ikke på signal, og kjørte rett til kaien på Sørstrøno. Der løp han ut av bilen, før han faktisk kastet seg på sjøen, sier Lyssand, som ikke kan si noe om hvor langt mannen svømte for å unnslippe lovens lange arm.

Han svømte inn til land og rømte til skogs. Det er foreløpig det siste politiet har sett av mannen.

- Vi er nå på søk etter en mann i 30-årene med militærcaps. Lokalpolitiet i Os har bistand av hundepatruljen, sier operasjonslederen til ABC Nyheter.

Personvernpolicy