Glimt mot nedrykk

DUELLERTE: Glimt spiller Stian Theting i duell med Tromsø spiller Remi Johansen Tromsø under eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Tromsø på Aspmyra stadion i Bodø søndag kveld.Foto: Anders Vanderloock / Scanpix

<pBodø/Glimt kjempet seg til 1-1 mot Tromsø, men det hjelper trolig lite i bunnstriden. Gultrøyene er på vei mot nedrykk.</p

Etter 89 målløse minutter ble det en dramatisk avslutning på kampen. Tommy Knarvik sendte «Gutan» i føringen ett minutt før full tid, og TIL så ut til å ta med seg tre poeng hjem. Men på overtid skjøt Stig Johansen inn utligningen for Glimt.

– Det var en kamp vi måtte vinne, og da vi ikke klarte det, føles det surt, sa Glimt-kaptein Christian Berg.

Formsvikt

Glimt har ikke gått av banen med seier på snart to måneder. Den siste seieren kom over Viking på Aspmyra 23. august (2-0). Siden er det blitt to tap og fire poengdelinger.

Den dårlige poengfangsten i høst kan sende nordlendingene ned i 1. divisjon. Kåre Ingebrigtsens menn ligger under streken og har ett poeng opp til Fredrikstad på kvalifiseringsplassen. FFK møter Odd Grenland mandag.

Det var ikke bare på Aspmyra det ikke gikk Bodø/Glimts vei søndag. To av de andre lagene i bunnstriden, Aalesund og Strømsgodset, vant sine kamper, mens Lillestrøm fikk med seg ett poeng fra Sandefjord.

Dermed ble veien mot fornyet eliteseriekontrakt lenger for Glimt.

– Jeg tror seks poeng på de to siste kampene er det eneste som duger, mente Berg.

Strømsgodset, som er på sikker plass, er fem poeng foran Glimt. I de to siste rundene skal Glimt ut i vanskelige kamper mot Stabæk og Odd Grenland.

– Vi må helst ta med tre poeng hjem fra Stabæk-kampen. Det er det som gjelder nå, sa Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen.

Misbrukte sjanser

Både Bodø/Glimt og Tromsø hadde sine muligheter i søndagens kamp, men ingen av lagene hadde hellet med seg før mot slutten av kampen.

TIL-spillerne ropte på straffe da ballen traff Glimt-forsvarer Ruben Imingen i hånden inne i boksen allerede etter tre minutter, men dommer Kjetil Sælen vinket spillet videre.

Runar Berg kunne gitt vertene ledelsen, men skjøt over fra kort hold. I annen omgang var Glimt igjen nær scoring, men Tom Høgli reddet på streken.

– Vi må score mål på de sjansene vi hadde. Vi burde ha vunnet, men det er typisk i år at vi ikke setter store sjanser, sukket Ingebrigtsen.

Da det så ut til å bli 0-0, sendte Knarvik Tromsø i ledelsen etter en retur. Men Glimt kjempet seg tilbake. Tromsø, som var uten utestengte Sead Ramovic, stilte med keepertrener Espen Isaksen mellom stengene.

Han holdt nesten nullen, men måtte gi tapt for Stig Johansens avslutning fire minutter på overtid.

– Jeg er irritert over at vi ikke klarte å ta seieren, men sett under ett var vel uavgjort greit, sa TIL-trener Per-Mathias Høgmo. (©NTB)