Mann funnet død etter hyttebrann

<pEn person ble søndag funnet død i en nedbrent hytte i Svandalen i Sauda kommune i Rogaland. Personen er sannsynligvis den savnede 52-åringen fra Karmøy. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var tre personer i hytta da det brøt ut brann natt til søndag. To personer klarte å redde seg ut ved egen hjelp, mens en 52 år gammel mann fra Karmøy er savnet.

– De to som kom seg ut er i god behold, opplyser operasjonsleder Agnar Austerheim i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

De to overlevende er en mann i slutten av 50-årene og en mann i 40-årene.

Politiet fikk melding om brannen klokken 5.19 og brannmannskaper var raskt på plass. De to som kom seg ut av hytta ble sendt til sykehuset i Haugesund med røykskader. Politiet har pratet med de to mennene, men opplyser at det er for tidlig å si noe om brannårsaken.

– De lå og sov da de oppdaget at det brant. De løp ut og så oppdaget de at sistemann ikke var der. De forsøkte å gå inn igjen for å hente ham, men det var ikke mulig da hytta var overtent, sier operasjonsleder Dagfinn

Torstveit.

Søndag ettermiddag var brannteknikere på stedet og gjorde undersøkelser på branntomten. I 17-tida ble en død person funnet i brannruinene.

Den brannskadde hytta ligger i et område med stor hyttebebyggelse nær Sauda skisenter, om lag 8 kilometer fra Sauda sentrum. (©NTB)

Personvernpolicy