City slapp med skrekken

<p><strong>TO GULE OG RØDT: </strong>Man Citys Zabaleta fikk to gule kort og ble sendt tidlig i dusjen i kampen mot Wigan. (Foto: Scanpix). </p>
TO GULE OG RØDT: Man Citys Zabaleta fikk to gule kort og ble sendt tidlig i dusjen i kampen mot Wigan. (Foto: Scanpix).

<pManchester City måtte spille med ti mann store deler av kampen, men reddet ett poeng bort mot Wigan.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WIGAN-MANCHESTER CITY 1-1

(ABC Nyheter): Det ble en tung aften for Mark Hughes og Manchester City da de gjestet DW Stadium og Wigan i kveld.

Laget mistet to verdifulle poeng i gullkampen samt at de fikk argentinske Pablo Zabaleta utvist midtveis i andre omgang.

Kjedelig start

Stjernene til Manchester City kom til DW Stadium for bare å «hente» tre poeng i jakten på et etterlengtet ligagull, men det var ingenting som tydet på at de lyseblå, for anledningen kledd i helsvart, har handlet forhundretalls millioner før sesongstart. Laget var tamt og stingløst i starten av oppgjøret.

Første mulighet kom faktisk ikke før det var spilt over 20 minutter av kampen.

Argentineren Carloz Tevez spilte frem spisskollega Adebayor, men togoleseren nølte og keeper Chris Kirkland fikk til slutt kastet seg ned og reddet farligheten.

Kjempet ballen inn

Spillet foregikk stort sett på midtbanen og begge lag forsvarte seg godt. Verken Wigan eller City gav ingenting bort i den første omgangen.

Første gang hjemmelaget skapte noe som kan kalles en farlighet var da Rodallega knallet til fra vel 20 meter og keeper Shay Given måtte strekke seg så lang han var. Der viste iren hvorfor han er regnet som en av ligaens beste målvakter. Da var det spilt 38 minutter av kampen.

City har scoret i alle kampene så langt denne sesongen, men det så langt i kampen ingenting som tydet på at laget skulle fortsette trenden.

Og det var hjemmelaget som åpnet scoringsballet på DW Staduim.

På overtid vant tidligere Brann-spiller Paul Scharner en hodeduell midt på banen og ballen havnet til slutt i beina til Rodallega. Colombianeren fosset mot mål og fyrte av et skudd som Given måtte gi retur på. Der dukket N´Zogbia opp og tuppet ballen i mål foran beina på City-forsvarer Wayne Bridge. Noe overraskende gikk «underdogen» Wigan til pause med å lede hjemme mot storfavoritt Man City.

Pangstart

City lå før kampen på en femteplass i Premier League, men med to kamper færre spilt enn topplagene Manchester United og Chelsea og var avhengig av å ikke tape poeng i gulljakten. Med seier ville de klatre opp på en tredjeplass på tabellen.

Og ett minutt ut i andre omgang skulle de får sin redusering.

Carlos Teves spilte nydelig frem Martin Petrov, via Shaun Wright-Phillip, som på nydelig vis curlet ballen rundt og forbi Kirkland i Wigan-målet.

Det var tydelig at scoringen gav City ny giv for laget overtok nå mer av initiativet i kampen. Men de slet fortsatt med å skape store målsjanser foran Kirkland som like etter scoringen måtte få behandling for en finger som gikk ut av ledd.

Rødt og annullering

Det ble dramatisk på DW Stadium etter 64 minutters spill. Bortelagets Zabaleta kom altfor sent inn i en takling og dommer Alan Wiley hadde ikke noe annet valg enn å gi City-backen det gule kortet. Zabaleta fikk også gult kort i første omgang og det betød marsjorde og en tidlig dusj på Zabaleta.

Wigan fikk blod på tann og startet umiddelbart en offensiv mot Given i City-buret.

Etter 72 minutter lå ballen i nettet bak Shay Given, men assistentdommeren vinket korrekt av for offside på målscorer N´Zogbia. Der slapp bortelaget med skrekken.

Wigan fortsatte å rulle fremover og det var ved flere anledninger nære på for manager Roberto Martinez´mannskap. Men Joleon Lescott og resten av City-forsvaret renset unna i siste lite hver gang.

Det var nærmest utrolig at Rodallega ikke scoret to minutter før full tid. Etter litt frem og tilbake tuppet angriperen ballen på uforklarlig vis ballen utenfor fra fire meter.

Det betyr at City forblir på femteplass og ligger nå fem poeng bak ligaleder Manchester United, men med én kamp mindre spilt.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy