God Gamst i «derby»-seier

<p><strong>GODE:</strong> Morten Gamst Pedersen og Blackburns spillere jubler for 2-1-målet til innleide Franco Di Santo (th). (Foto: Scanpix). </p>
GODE: Morten Gamst Pedersen og Blackburns spillere jubler for 2-1-målet til innleide Franco Di Santo (th). (Foto: Scanpix).

<pNordmannen spilte en av hovedrollene da Blacburn tok seg av Burnley hjemme på Ewood Park.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BLACKBURN-BURNLEY 3-2

(ABC Nyheter): Morten Gamst Pedersen spilte en viktig rolle da hjemmelaget snudde kampen og avgjorde det hele i løpet av de første 45 minuttene. Men det kunne fort gått galt for de blå/hvite spillerne til Sam Allardyce. Burnley reduserte på overtid og nervene spredte seg hos Blackburn-spillerne.

Forrykende start

Blackburn og Burnley befinner geografisk sett seg nærmest bare et steinkast fra hverandre og det var knyttet stor spenning til det første lokaloppgjør i seriesammenheng mellom lagene siden 1966. Og det var bortelaget som fikk en drømmestart på kampen.

Fire minutter var spilt da Burnleys Robbie Blake fikk ballen litt inne på hjemmelagets banehalvdel, han forserte noen meter før han dro til det han maktet. Og fra 20 meter føk ballen inn bak Robinson i Blakburn-målet.

Scoringen var den første for Burnley på bortebane i Premier Leagues historie.

Men lykken var kortvarig for Owen Coyles mannskap. Bare fire minutter etter Burnleys ledermål måtte Brian Jensen plukke ballen ut av eget nett.

Morten Gamst Pedersen hadde fått tillit fra start og var sterkt delaktig da Blackurn utlignet til 1-1. Nordmannen slo en lav og presis ball som Franco Di Santo, på elegant vis, touchet ned til David Dunn. Midtbanespilleren bredsidet med full kontroll ballen til side for den danske målvakten og hjemmelaget var tilbake i kampen.

Hindret egen keeper

Etter dette roet ting seg litt ned, men med Blackburn som det førende laget. Burnley la seg lavt i banen og satset på kontringer mot et offensivt innstil hjemmelag.

Men etter 20 minutter eksploderte det igjen på Ewood Park.

Blackburn fikk frispark skrått på mål som ble slått knallhardt mot bakre stolpe. Samba headet ballen inn i feltet hvor Brian Jensen så ut til å full kontroll. Men dansken ble hindret da han skulle plukke ned ballen og det hele endte med at Chelsea-innleide Di Santo enkelt kunne styre kula i nettmaskene med hodet.

Ved første øyekast så det ut til å være et soleklart frispark til Burnley-målvakten, men TV-bildene viste i etterkant at han ble hindret av en av sine egne forsvarsspillere.

Avgjorde alt

De neste minuttene forløp uten de store sjansen til noen av lagene og hvor spillet stort sett foregikk på midten.

Burnleys Colin Caldwell kunne imidlertid ha utlignet til 2-2, men stopperen traff ikke ballen skikkelig med hodet og den gikk til side for Robinson i hjemmemålet.

Men minutter før hvilen ble det igjen stor stemning på Ewood Park.

Venstreback Pascal Chimbonda ble strålende spilt gjennom av Gamsten, slo en tunnel på Burnleys Steven Fletcher og satte ballen sikkert til side for Brian Jensen. Hjemmelaget hadde festet et jerngrep, et grep som skulle vare kampen ut, da dommer Foy blåste i fløyta for pause.

Nervepirrende slutt

Starten på de siste 45 minuttene var ikke av samme karakter som i den første omgangen. Blackburn hadde full kontroll bakover på banen og satset ikke alt fremover selv om de ved flere anledninger fikk muligheten på gode overganger. Burnley på sin side slurvet mye på den siste tredjedelen av banen og klarte med det ikke å sette Robinson på nevneverdige prøver.

Andre omgang var så og si kjemisk fri for store målsjanser inntil kampen gikk inn i overtidminuttene.

Burnley kombinerte flott på egen venstreside hvor til slutt innbytter Chris Eagle, fra straffemerket, enkelt dyttet ballen i mål.

Burnley øynet nå et håp om poeng og satset alt fremover. Dommerne la til fire minutter og det ble fullstendig kaotisk mot slutten av kampen med mange nestensjanser for bortelaget og et gult kort til keeper Brian Jensen. Innbytter Roberts kom alene med Jensen som felte spissen utenfor egen sekstenmeter. Mange ropte på rødt kort, men Foy dro opp det gule.

Gamsten og co red stormen av og tok tre viktige poeng hjemme mot lillbror Burnley..

Blackburn klaret med dagens seier opp fra 17. plass til en 12. plass på tabellen.

Burnley på sin side står fortsatt uten seier på bortebane i Premier League.

Christian Kalvenes satt på benken til Burnley gjennom hele kampen.

Personvernpolicy