Fikk treåring til å kjederøyke

<pHeroin-avhengig mann dømt til 18 måneders fengsel.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 31 år gammel mann ble fredag dømt til å sone 18 måneders fengsel for å ha fått en treåring til å kjederøyke. Saken ble avslørt da en nabojente filmet treåringen på mobiltelefon.

Graeme Conroy, som ifølge britiske The Mirror er heroin-avhengig, skal ha latt treåringen røyke fem sigaretter om dagen.

På mobilvideoen som ble lagt fram for retten kan man høre at han oppfordrer jenta til å inhalerer røyken.

Det hele ble oppdaget da en 14 år gammel nabo kom innom for å låne en dvd-film. Vel inne hos Conroy ba hun om å få en sigarett. Da sa han bare «se på henne», mens han ga treåringen en sigarett.

Jenta synes det hele var morsomt, og begynte å filme seansen med sin mobiltelefon. Conroy ga jenta nok en sigarett, og fortalte 14-åringen at hun hadde røykt to tidligere på dagen. På filmen kan man se treåringen røyke sigaretten, for så å spørre om en ny.

Da Conroy sier nei, begynner treåringen å gråte. Etter at 14-åringen sier at han skal gi barnet en til, gir han etter.

Ifølge rettsutskriften fra Newcastle Crown Court har Conroy forklart til politiet at han hadde latt barnet røyke marihuana tidligere, men da man gjennomførte blodprøver på jenta fant man ingen spor av stoffet.

Conroy ble dømt til 18 måneders fengsel for mishandling av barn. Hans tre egne barn er nå tatt hånd om barnevernet, mens samboeren hans og hennes tre barn har flyttet.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy