PLATE: The Avett Brothers: «I And Love And You» (American) [Import]På vei mot noe stort

På vei mot noe stort
På vei mot noe stort
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pThe Avett Brothers fortjener applausen som har tilfalt dem. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(ABC Nyheter): Vi er vant til det nå. At artister som produsenten og plateselskapsgründeren Rick Rubin fatter interesse for, er verdt en ekstra lytt.

The Avett Brothers, bestående av brødrene Scott og Seth Avett og Bob Crawford, fra Concord, North Carolina, har holdt det gående fra rundt årtusenskiftet og har bygget seg opp en svært solid fanskare over hele USA. De har også plukket med seg et par priser under Americana Music Awards i Nashville. De er definitivt på vei mot noe større.

En ny generasjon americana

The Avett Brothers er, løselig, del av en ny bølge americana-musikk, som er i ferd med å gjøre seg gjeldende i USA. Vi har fortalt om noen av dem her på ABC Nyheter det siste året, platene til Blitzen Trapper , The Duke And The King , The Felice Brothers og Phosphorescent har alle hatt den essensielle egenarten ved seg. I ukene som kommer skal vi ta for oss nye plater med ytterligere tre nye navn fra denne spennende oppblomstringen, Cory Chisel, Dawes og The Pines.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved siden av Felice Brothers er The Avett Brothers denne nye generasjonens ledende lys. Nye «I And Love And You», produsert av Rubin selv, er ytterligere bevis for at The Avett Brothers fortjener applausen som har tilfalt dem.

Fra vugge til grav

Tittelsporet er bandets intelligente måte å få oss til å tenke over hva vi mener med utrykket vi alle forholder oss til, om og om igjen, fra vugge til grav. De tre ordene, «Jeg», «Elsker» og «Deg», «I And Love And You», som uttalt sammen har så fundamental og eksplosiv kraft.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seth Avett har skrevet et essay, «I And Love And You»-Mission Statement, om temaet på coveret til plata, noe av det mest reflekterte og tenksomme jeg noensinne har lest på et platecover!

Der forteller han at utgivelsen gjerne kan høres som en temaplate om kjærlighet. Det kan helt klart gjøres uten frykt for å få kliss på fingrene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tittelkuttet skyves sakte i gang rundt et flott pianotema og bygger seg opp til noe så sjeldent som en powerballade der ingen får behov for å dra frem lighteren. I en rettferdig radioverden hadde dette gitt rybaker og andre mer eller mindre spekulative sentimentalister fyken direkte.

The Avett Brothers spiller banjo, gitar og bass mellom seg på scenen, her har de dratt med seg et stort antall instrumenter inn i studio, sentralt er et velstemt piano. Resultatet er stor musikalsk variasjon og en stadig strøm av annerledes påfunn.

Snasne vokalharmonier

Et av Avett Brothers tydeligste varemerker er trioens vokalharmonier, som henter fra hele rock og pophistorien. The Beatles, The Byrds og The Band sniker uomtvistelig rundt i skyggene her. Ikke minst er påvirkningen fra Liverpool påtakelig, The Beatles da i sine mest mollstemte hjørner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Scott Avett har malt omslagsbildet, «Julianne In Vain», olje på lerret, i likhet med de tre portrettene av bandmedlemmene inne i coveret. De ser ut som om Scott skulle ha tilbrakt det siste tiåret som elev av Odd Nerdrum, ikke som banjospillende sanger på rockklubbene i USA.

«I And Love And You» er foreløpig bare tilgjengelig som importplate, det bør SonyBMG Norge gjøre noe med ASAP.