Rektor i Bergen vil ha hijab-forbud

<pRektor Atle Fasteland ved Ny Krohnborg skole i Bergen, byens mest flerkulturelle skole, vil ha forbud mot hijab i skolen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg mener personlig vi burde hatt et forbud mot hijab i skolen. Den synliggjør religiøs tilhørighet, identitet og et bestemt syn på kvinnens plass i samfunnet, sier Fasteland til Bergens Tidende.

Rektoren mener at hijab kan være med på å forsterke kjønnsdeling og holdninger i samfunnet som det er ønskelig å forebygge.

- Dette handler om hva som er formålstjenlig med god pedagogikk i forhold til en god integrering. Vi må prøve å få det slik at alle har samme mulighet til å utvikle seg. For noen elever vil et slikt hodeplagg virke hemmende i den sammenheng, sier Fasteland.

- For elevenes del hadde vi tjent på å innføre et forbud mot hijab, sier rektoren videre.

Han mener en løsning kan være å innføre skoleuniformer i Norge.

Skolebyråd Filip Rygg (KrF) i Bergen synes det er bra at Fasteland løfter fram debatten. Saken er komplisert og flere hensyn må tas, mener Rygg.

-Å forby religiøse symboler i skolen er jeg imot. At en stiller krav til offentlige tjenestemenn i forhold til fremtredende symboler er én ting, men et forbud rettet mot barn synes jeg blir veldig problematisk, sier han.

Personvernpolicy