Føler forpliktelse for NFF

<p><span style="font-weight: bold">STILLER VED BEHOV: </span>Tidligere generalsekretær Karen Espelund føler seg forpliktet til å hjelpe Norges fotballforbund dersom de spør om hjelp til å finne ny landslagstrener i fotball. (Foto: Scanpix). </p>
STILLER VED BEHOV: Tidligere generalsekretær Karen Espelund føler seg forpliktet til å hjelpe Norges fotballforbund dersom de spør om hjelp til å finne ny landslagstrener i fotball. (Foto: Scanpix).

<pSelv om hun ikke hadde tillit føler Karen Espelund seg forpliktet til å hjelpe Norges fotballforbund (NFF).</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): Karen Espelund ble nærmst frosset ut av fotballforbundet tidligere i år, men det ser ikke ut til å satt varige spor i den tidligere generalsekretæren.

Nå vil hun bistå NFF i jakten på ny landslagstrener selv om hun for ikke lenge siden valgte å trekke seg fra NIF største særforbund.

- Dersom Nils Johan (Semb red. anm.) eller Norges fotballforbund (NFF) ønsker å vite mer om de prosessene jeg deltok i da vi jobbet med dette tidligere, så stiller jeg meg selvsagt positiv til det. Alt av dokumentasjon forbundet med jobben jeg tidligere var med på har jeg etterlatt i kontorene på Ullevaal. Men om de trenger ytterligere informasjon, forklaringer eller hjelp, så er jeg tilgjengelig.

- Etter alle de årene jeg jobbet i forbundet så ser jeg på det som en forpliktelse å bistå dersom de ønsker mitt syn på ting, sier tidligere generalsekretær Karen Espelund til ABC Nyheter.

Hemmelighetsfull

Espelund ledet i sin tid arbeidet med å finne Åge Hareides erstatter da den nåværende Örgryte-treneren plutselig valgte å trekke seg som landslagstrener i desember i fjor. Prosessen rundt trenerjakten endte til slutt med at Drillo overtok i en midlertidig løsning.

Espelund har ikke endret mediestrategi selv om hun ikke lenger jobber på Ullevaal stadion. Hun vil ikke avsløre detaljerte hemmeligheter rundt jobben som ble gjort i januar fordi hun mener det er en sak mellom henne og forbundet.

- Det jeg sitter på av informasjon i saken vil jeg aldri dele med media eller uttale meg i offentligheten om. Det er en sak internt i NFF og vil kun bli besvart av meg dersom de rette personene spør, sier Espelund da ABC Nyheter ber om hun kan lette litt på sløret i forbindelse med jakten for vel ni måneder siden.

Hun vil heller ikke uttale seg offentlig om hvem hun anser som rett person til å lede Norge mot EM i Polen/Ukraina i 2012.

- Hva jeg mener om det holder jeg for meg selv. Hvem som er den beste treneren for Norge er informasjon jeg mener er forbeholdt NFF og meg selv, fortsetter Espelund som legger til at ting kan tolkes feil om hun skulle ha kommet opp med ulike alternativ og mulige kandidater.

«Lever livet»

Karen Espelund valgte å trekke seg fra jobben i fotballforbundet i juli i år. Hun hadde da sittet som generalsekretær i ti år. Hennes siste tid på Ullevaal var preget av samarbeidsproblemer innad i forbundet og hun følte ikke lenger hun hadde tillit i styret.

Espelund sier hun ikke har noen hast med å finne seg ny jobb. Nå bruker hun tiden til å pleie seg selv.

- Akkurat nå har jeg det veldig fint, jeg nyter dagene og styrer de slik jeg selv ønsker. Jeg har heller ingen hast med å finne ut hva jeg vil drive med for fremtiden. Tiden i Norges fotballforbund var ekstremt flott, men det tok mye av min tid.

- Nå kan jeg gjøre saker og ting jeg har savnet i lang tid. Jeg har det perfekt, sier Espelund til ABC Nyheter.

Verken fotballpresident Sondre Kåfjord eller toppfotballsjef Nils Johan Semb har svart på ABC Nyheters henvendelse om hvorvidt man vurderer å kontakte Karen Espelund for hjelp i jakten på ny norsk landslagstrener.

De heteste kandidatene til å overta Norge er nåværende landslagssjef Egil Drillo Olsen, RBKs Erik Hamrén og Stabæks Jan Jönsson.

Personvernpolicy