- Hodgson skryter av meg

<p><strong>PÅ GANG: </strong>Bjørn Helge Riise, her i kamp med Man Citys Joleon Lescott i Carling Cup, sier det hagler med gó ord fra manager Roy Hodgson. Nå tror han at det nærmer seg en plass i startoppstillingen til Fulham. (Foto: Scanpix). </p>
PÅ GANG: Bjørn Helge Riise, her i kamp med Man Citys Joleon Lescott i Carling Cup, sier det hagler med gó ord fra manager Roy Hodgson. Nå tror han at det nærmer seg en plass i startoppstillingen til Fulham. (Foto: Scanpix).

<pBjørn Helge Riise føler seg nærmere en startplass i Fulham. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): Lillebror Riise har fått en trang start på sin Fulham-karrière, men tror han er nærmer en plass blant de elleve utvalgte som starter i viktige Premier League-oppgjør, enn noen gang tidligere.

Ifølge Riise selv er manager Roy Hodgson utelukkende positive til den tidligere LSK-spillerens utvikling i London.

- Hodgson er kjempefornøyd med den utviklingen jeg har hatt så langt. Han sier jeg bare skal stå videre, på samme måte som jeg gjør nå, da vil jeg også få muligheten til mer spill i Premier League, sier Bjørn Helge Riise til ABC Nyheter.

Tillit i E-cup

26-åringen har fått kun spille syv minutter i Premier League denne sesongen. Han fikk sin ilddåp i verdens hardeste liga i siste runde, i 2-2-kampen hjemme på Craven Cottage. I sluttminuttene ble han byttet inn for amerikaneren Clint Dempsey og fikk skryt for sitt bidrag mot slutten av kampen.

Riise sier han ikke har fått tilbakemeldinger på spesifikke områder han må forbedre.

- Hodgson har ikke sagt at jeg «må bli bedre på akkurat dét eller dét». Han er veldig tilfreds med grunnspillet mitt og sier det går den rette veien på alt.

Ifølge Bjørn Helge Riise selv vanker det mye skryt fra Fulham-manager Roy Hodgson. (Foto: Scanpix)Ifølge Bjørn Helge Riise selv vanker det mye skryt fra Fulham-manager Roy Hodgson. (Foto: Scanpix)

Om han har fått lite tid i ligaen er tilfellet motsatt i den nystartede Europa League. Der har den norske landslagspilleren sluppet til mye.

- Jeg synes det har gått bra de gangen jeg har spilt i Europa og er fornøyd med akkurat det. Nå vil jeg spille mer i Premier League også, fortsetter Riise.

Slipper unna med mye

I 2005 signerte yngstebror Riise for hardtsatsende Lillestrøm Sportsklubb på Romerike. De siste sesongene var han en av de mest stabile spillerne i klubben, men han var ikke i tvil om hva han skulle gjøre da London-klubben kom på banen i sommer. Han er i dag lykkelig for at han valgte å forlate norsk fotball, men innrømmer at overgangen kanskje var noe tøffere enn forventet.

- Det er enorm forskjell på fotballen i Norge og England. Tempoet og fysikken i spillet er som natt og dag. Her hjemme kan man slippe unna med mye slurv og dårlige valg. I England blir man avslørt med en gang.

- I England stilles det mye høyere krav til deg som enkeltspiller, sier Riise til ABC Nyheter.

- Han har vært god

Brede Hangeland, spillerkollega i både Fulham og på det norske landslaget, er imponert over måten Riise har tilpasset seg det nye miljøet. Han mener midtbanespilleren gjennom sitt spill i E-cupen har bevist at han har noe å bidra med.

- Han (Riise red. anm.) har vært veldig god de gangene har har fått muligheten. Nå er det hard kamp om plassene og i år er vi såpass jevnt besatt at vi også kan mønstre et slagkraftig lag i flere konkurranser.

- Han må bare fortsette arbeidet på samme måte som han har gjort hittil så vil mulighetene garanter også komme i serien, sier Hangeland til ABC Nyheter.

Mandag kveld spiller Fulham sine neste kamp i Premier League. Da tar Bjørn Helge Riise og co imot Hull hjemme i London.

Personvernpolicy