Fornøyd med ny statsråd

POSITIV: Helga Hjetland håper Kristin Halvorsen kan bidra med mer ressurser til utdanningssektoren. Foto: Scanpix
POSITIV: Helga Hjetland håper Kristin Halvorsen kan bidra med mer ressurser til utdanningssektoren. Foto: Scanpix

<p Utdanningsforbundet er fornøyd med at Kristin Halvorsen (SV) kan bli kunnskapsminister.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er klart at utdanningssektoren vil tjene på å få en partileder til statsråd. Hun vil sikkert legge mye arbeid i å lykkes med sitt departement, sier Utdanningsforbundets leder Helga Hjetland til Aftenposten.no.

Hun tar forbehold om at TV 2s påstander lørdag kveld virkelig stemmer. Hvis det stemmer at Halvorsen forlater posten som finansminister til fordel for en ny stilling som kunnskapsminister, mener Hjetland at Halvorsen bør konsentrere seg om flere oppgaver.

– De nødvendige justeringer av kunnskapsløftet, spesielt i videregående opplæring. Vi må ha tiltak mot frafallet på videregående. Det vil gli flere muligheter til et godt yrkesliv, og overføre noen penger fra trygdebudsjettet til skolebudsjettet, sier Hjetland. (©NTB)

Personvernpolicy