Molde på vei mot sølv

MOT SØLV: Moldes Mattias Mostrøm jubler etter å ha satt inn 2-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Stabæk på Aker Stadion i Molde lørdag ettermiddag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

<pMolde befestet sølvplassen i eliteserien ved å slå Stabæk 4-0 på hjemmebane lørdag.</p

Molde slo an tonen fra start, og da Stabæks Johan Andersson måtte forlate banen med to gule kort allerede etter 13 minutter, lå det meste til rette for hjemmeseier.

Banens beste spiller, Stabæk-keeper Jon Knudsen, storspilte og holdt laget sitt inne i matchen helt til slutten av første omgang. Han hadde fire-fem klasseredninger før Mame Diouf satte ballen i mål etter corner fra Magne Hoseth. Knudsen kunne lite gjøre med målene som rant inn i annen omgang.

Stabæk kom til et par gode sjanser før pause, men ble kjørt helt av banen i annen omgang. Mattias Moström doblet ledelsen 13 minutter ut i annen omgang på en kontring der han gjorde det aller meste selv. Pape Pate Diouf la på til 3-0 ti minutter senere. 4-0 kom på en typisk Molde-kontring med presise avleveringer fra Mota til Mame Diouf og videre til Pape Pate Diouf, som scoret.

Derfra og inn ble det for det meste kattens lek med musen, selv om Stabæk, og spesielt Daniel Nannskog, kom til noen gode muligheter mot slutten av kampen. Stabæk klarte ikke å få ballen bak en god Molde-keeper Knut Dørum Lillebakk.

Molde spilte uten Makhtar Thioune, som sonet karantene etter bråket med Tromsø-keeper Sead Ramovic. Knut Olav Rindarøy var igjen Moldes beste spiller.

MFK ligger på sølvplass og er tre poeng foran Stabæk. Begge lag har to kamper igjen av sesongen. (©NTB)