Villa tuktet Chelsea

MANN MOT MANN: John Carew kjemper med Didier Drogba i dagens kamp. Foto: Scanpix

<pJohn Carew og Aston Villa tok sin sjette hjemmeseier på rad da Chelsea ble feid av banen med 2-1 på Villa Park.</p

Begge målene til Aston Villa kom etter en corner, og begge scoringene kom etter headinger.

Tapet var Chelsea annet på rad på bortebane. I den forrige bortekampen ble det 1-3-tap for Wigan.

For to sesonger tapte Chelsea 0-2 for Aston Villa på Villa Park. Da gikk det bare dager for José Mourinho fikk fyken som manager. Til tross for tapet lørdag, er det derimot lite som tyder på at Carlo Ancelottis posisjon er truet.

Bra start

Det åpnet bra for Chelsea i Englands nest største by. Didier Drogba ga laget ledelsen allerede etter 15 minutters spill. Drogba fyrte av gårde et langskudd som Brad Friedel i Villas bur måtte slippe forbi seg. Friedel burde definitivt ha tatt det skuddet.

1-1-kom etter drøye halvtimen. Frank Lampard dummet seg ut etter et hjørnespark, og Richard Dunne fikk ballen over mållinjen. Det var heller ikke spesielt godt forsvarsspill fra Chelsea da vinnermålet kom sju minutter etter pausen. Verken John Terry eller Ricardo Carvalho klarte å klarere, og James Collins ble matchvinner med sin første scoring for Aston Villa på fire sesonger.

Godt lag

– Vi vet at vi er et godt lag. Nå har spilt to veldig gode hjemmekamper på rad, sa Dunne med oppgjøret sist mot Manchester City friskt i minnet.

Aston Villa har et bra tak mot Chelsea på eget gress. Det er blitt kun ett tap mot London-klubben på de siste ti årene.

Kampen ble for øvrig 20 minutter forsinket fordi dommeren Steve Bennet ble syk rett før kampstart. Fjerdedommer Kevin Friend måtte steppe inn. (©NTB)