Defoe matchvinner mot gamleklubben

AVGJORDE: Ledley King (t.v.) og Jermain Defoe scoret målene da Tottenham slo Portsmouth på bortebane. Foto: Scanpix.
AVGJORDE: Ledley King (t.v.) og Jermain Defoe scoret målene da Tottenham slo Portsmouth på bortebane. Foto: Scanpix.

<pJermain Defoe avgjorde for Tottenham før han fikk direkte rødt kort i sin retur til Fratton Park. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PORTSMOUTH-TOTTENHAM 1-2:

(ABC Nyheter) Tottenham og Portsmouth har utvekslet trenere, støtteapparat og spillere i stor stil de siste årene og i lørdagens kamp ble flere av dem sentrale.

Jermain Defoe var innblandet i mye og han klinket ballen i stolpen etter 11 minutter. Før den tid hadde han allerede vært nære på å utnytte en tabbe fra David James, men en hands stoppet spissen.

Etter 13 minutter burde Pompey tatt ledelsen da Aruna Dindane på uforklarlig vis satte et ferdigscoret innlegg over målet til Heurelho Gomes.

Men mens hjemmelaget bommet på slike sjanser tok Spurs vare på to før kampen var halvspilt. Først sendte midtstopper Ledley King laget sitt i ledelsen etter 31 minutter da han ruvet i feltet og headet i mål.

Etter 45 minutter var Defoe på plass og doblet ledelsen. Han mottok et innlegg fra høyresiden på kloss hold og tuppet kulen i nettet.

I andre omgang skapte hjemmelaget flere gode muligheter og de fikk sin redusering etter 61 minutter. Denne gang var det Kevin Prince-Boateng som scoret et nydelig mål, også han mot gamle lagkamerater. Han klinket til fra ti meter og ballen føk inn på Gomes' nærmeste stolpe.

Så fikk kampen et annet fokus enn finspill og mål. For etter 62 minutter stemplet Jermain Defoe Aaron Mokoena, fikk direkte rødt kort og en tidlig dusj.

Tottenham forsvarte seg bra med ti mann, men keeper Gomes var også meget godt med på notene flere ganger for å holde laget fra London i føringen.

Frustrasjonen bredte seg i Portsmouth-leiren og på overtid fikk Michael Brown (også han tidligere Tottenham) to gule, og dermed rødt kort.

Etter dette ebbet en hektisk kamp ut med tre poeng for Tottenham. Portsmouth fikk et nytt tap i serien etter at de vant årets første kamp forrige runde.

Personvernpolicy