Man Utd inntok tabelltoppen

MATCHVINNER: Antonio Valencia ble matchvinner for Manchester United mot Bolton lørdag med sitt første mål for klubben. Foto: Scanpix.
MATCHVINNER: Antonio Valencia ble matchvinner for Manchester United mot Bolton lørdag med sitt første mål for klubben. Foto: Scanpix.

<pManchester United tok ledelsen tidlig og styrte det meste mot Bolton. Men en redusering kvarteret før slutt gjorde det unødvendig spennende for hjemmelaget. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MANCHESTER UNITED-BOLTON 2-1:

(ABC Nyheter) Manchester United stilte uten Wayne Rooney og Nemanja Vidic i lørdagens kamp mot Bolton, men det holdt likevel til seier.

Hjemmelaget tok ledelsen gjennom et selvmål fra Zat Knight etter fire minutter. Ledelsen ble doblet etter en drøy halvtime da Antonio Valencia kronet et flott angrep med sitt første mål for klubben. Kvarteret før slutt reduserte Matt Taylor for Bolton med en heading, men det poengtellene 2-2 målet fikk bortelaget aldri.

Bolton hadde ristet av seg en dårlig seriestart med fire strake kamper uten tap før de kom til Old Trafford. Men i dag møtte de overmakten i et United-lag som tok over tabelltoppen siden Chelsea tapte for Aston Villa tidligere på dagen.

Selvmål etter fire minutter

United fikk altså en drømmestart på kampen og tok ledelsen allerede før fem minutter var gått. Ryan Giggs spilte Patrice Evra fri og backen la inn. Der ventet Michael Owen, men han leverte et dårlig hodestøt. Istedenfor å treffe mål traff ballen Zat Knight som på merkelig vis klarte å score selvmål.

Bolton var kraftig ute å kjøre i starten. Minuttet etter ledermålet kunne det nemlig stått 2-0. Berbatov spilte en lur pasning til Giggs som la flott inn mot Johnny Evans. Han kunne avslutte umarkert, men Jaaskelainen i Bolton-målet reddet og slo ballen i stolpen.

Kampen roet seg noe ned, men det var fortsatt hjemmelaget som styrte begivenhetene. Etter 12 minutter gjorde Antonio Valencia nok en god jobb på høyrekanten og la inn til Berbatov. Han klinket til på volley fra 15 meter, men skuddet som hadde god retning traff Michael Owen, og gikk noen meter utenfor.

Med kvarteret på klokken fikk Bolton sin første sjanse, og den var stor. Et innlegg fra høyre fant Kevin Davies som relativt upresset headet svakt utenfor.

Første for Valencia

Fram mot halvtimen spilt var det heller rolig, og det var fortsatt United som hadde ballen og spillet. Men så spilte Bolton seg fram til en kjempesjanse etter 31 minutter. Kevin Davies fikk brystet ballen ned til Matthew Taylor på 15 meter og sistnevnte smalt til. Ballen snek seg like utenfor stolpen til friskmeldte Edwin van der Sar.

Laget til Sir Alex Ferguson ville ikke ha noe av at Bolton yppet seg og scoret 2-0 minuttet etter. Ryan Giggs og Patrice Evra startet et meget godt angrep på egen halvdel før Owen, Valencia og Neville alle bidro med gode involveringer. Ballen havnet til slutt hos Antonio Valencia på 11 meter og han klinket ballen i nettet. Det var hans første mål for klubben.

I samme spor

I andre omgang var det fortsatt United som styrte det meste av det som foregikk på Old Trafford. Michael Owen fikk to gode muligheter etter drøyt 50 minutter, men begge avslutningene gikk utenfor. Etter 57 minutter prøvde Berbatov seg på litt artisteri da han måtte ut å hente et Valencia-innlegg på fem meter. Han avsluttet på spektakulært vis, men Jaaskelainen reddet godt.

20 minutter før slutt lå ballen i mål for Bolton, men scoringen ble annulert etter at Gardner handset i feltet på forhånd. Men det ga dem tydeligvis troen på at det var mulig, for fem minutter senere satt reduseringen bak van der Sar. Kevin Davies var som vanlig involvert og la inn til Matt Taylor. Han slo Evra i luften og headet utagbart ned i keepers høyre hjørne.

Med 2-1 var det full kamp igjen. Bolton kjempet som besatt i hver eneste duell og det var til tider meget kaotisk i United-forsvaret. Men hjemmelaget klarte stort sett å få ryddet unna før ballen kom helt inn til keeper van der Sar.

Dermed endte kampen med hjemmeseier for Manchester United som inntok tabelltoppen.

Personvernpolicy