Arsenal senket Birmingham

SCORET: Både Abou Diaby og Robin van Persie kom på scoringslisten da Arsenal slo Birmingham på hjemmebane lørdag. Foto: Scanpix.

<pArsenal opp på 4. plass i Premier League. </p

ARSENAL-BIRMINGHAM 3-1:

(ABC Nyheter) Arsenal tok tidlig føringen hjemme mot Birmingham og ledet 2-0 før det var spilt 20 minutter. Robin van Persie satte inn 1-0 etter 16 minutter da han ble spilt fri alene med keeper Joe Hart og scoret sikkert. Abou Diaby doblet ledelsen to minutter senere da han avsluttet et flott angrep. Rosicky gjorde et godt stykke forarbeid på målet.

Etter 37 minutter sto det 2-1 ved Lee Bowyer. Arsenal-keeper Vito Mannone klønet det til i feltet og serverte kulen til Bowyer som takket pent og reduserte. Det vekket bortelaget, men det sto 2-1 til pause.

I andre omgang var det Arsenal som malte på for å drepe kampen. Arsjavin bommet først fra fem meter etter 52 minutter, før Fabregas nesten utnyttet en feil av Birmingham-keeperen to minutter senere.

Når kampen rundet en time var van Persie nære ved å bli tomålsscorer. Han smalt ballen i tverrligger etter et indirekte frispark fra syv meter.

Ti minutter før full tid var Birmingham nær en utlikning. Målscorer Bowyer la inn mot Sebastian Larsson, men keeper Mannone var godt ute og fikk avverget.

Istedet var det Arsenal som punkterte kampen fem minutter før full tid. Andrei Arsjavin scoret sikkert og godt fra 14 meter etter et fint løp.